İŞKUR Otobüsü Giresun'da

Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu kapsamında 21 ili ziyaret etmek için yola çıkan İŞKUR otobüsü, Giresun'da vatandaşlarla buluştu.

Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki 21 ile giderek iş ve meslek danışmanlarıyla İŞKUR'un hizmetlerini tanıtan ve işsizleri kayıt altına alan İŞKUR otobüsü Giresun'a geldi.

İŞKUR otobüsü ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren İŞKUR temsilcisi Kamil Tayanç Yılmaz, gezdikleri illerde insanlarla birebir görüşerek toplum bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.

İŞKUR müdürlüklerine destek olmayı amaçlayan bir proje yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, ''Günde ortalama 150-200 arası insanı otobüsümüzde kayıt altına alıyoruz. İnsanların İŞKUR'un faaliyetleriyle ilgili bilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kişilerin ve işverenlerin İŞKUR'a kayıt olması işsizliği önlemek için atılmış çok önemli bir adım'' dedi.

Yılmaz, ayrıca her şehirde iki gün kalacaklarını, İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere, şehir merkezinde park halinde bekleyen İŞKUR otobüsünde İŞKUR görevlileri tarafından kayıt hizmeti sunulduğunu söyledi .
Kaynak: AA