Emniyet Müdürü Gürkan'ın Açıklaması

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, dikim atölyesindeki patlama ile ilgili olarak, ''Patlamada iş yeri sahibi Ayhan Çankaya, ağır yaralandı. İşyerinde çalışan Muhammet ile eşi Zekiye Yüceer de yaralandı'' dedi.

Mimar Sinan Caddesi'ndeki Isparta Halı Sarayı isimli iş merkezinin 3'üncü katındaki tekstil atölyesinde meydana gelen patlamanın ardından Vali Yardımcısı Niyazi Can, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Emniyet Müdürü Gürkan, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın ilk tespitlere göre buhar kazanında gaz sıkışması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Olayla ilgili kesin sonuçların olay yeri ekiplerinin çalışmalarını tamamlamalarının ardından açıklanabileceğini ifade eden Gürkan, ''Patlamada iş yeri sahibi Ayhan Çankaya, ağır yaralandı. İşyerinde çalışan Muhammet ile eşi Zekiye Yüceer de yaralandı'' dedi.

Tedbir olarak binayı boşalttıklarını anlatan Gürkan, ''Yaralılar hastaneye sevk edildi. Tedavileri sürüyor. Olay anında işyerinde bu 3 kişi vardı. Olaydan hemen sonra ekiplerimiz müdahale etti ve önlemler alındı'' diye konuştu.

Kaynak: AA