Doğan Ürgüp Seminer Verdi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme ve Değerleme Bölümü'nün Sektör Seminerleri'ne katılarak Sivas'ı ve belediye faaliyetlerini anlattı.

Doğan Ürgüp Seminer Verdi
Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme ve Değerleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, her sektörden her alandan mevzuat değişikliğini tartıştıklarını ifade ederek, “Bugünkü konuğumuzda büyük bir başarı öyküsü, hem bu öyküyü hem de büyük bir Anadolu şehri tarihi ile kökleriyle çok eskilere giden bir şehrin belediye başkanı olmak nasıl bir şey bunu değerlendirmiş olacağız. Sektör seminerleri ne için yapılıyor bunu bilmek isteyebilirsiniz. Burası serbest kürsü, bazen bir siyasetçiyi davet ediyoruz, bazen bizim bir paydaşımız konuk oluyor” dedi.

Seminerde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kentin tarihi geçmişi ile belediyecilik hizmetlerinden oluşan sunum yaptı. Sivas'ın sosyoekonomik, kültürel ve dini anlamda çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu anlatan Ürgüp, “Sivas soğuktur ama insanı sıcak bir memlekettir. Sivas'ın en önemli özelliklerinden biri de yetiştirdikleri insanlardır. İstanbul'da, İstanbulluların dışında Sivas 2. sırada çıkıyor. Ankara'da 6 veya 7. sırada, İzmir’de aynı durumdayız. Sivas'ın vilayet nüfusu 650 bin seviyesindedir. Yurt dışında sadece bir Sivas vilayeti yaşıyor. Sivas, böyle sürekli göç vermiş, insanlar İstanbul'da işadamı olmuşlar, bürokratta çok İstanbul'da ama Ankara'ya geldiğimizde 5- 6 bakanlığın müsteşar ve müsteşar yardımcılığı seviyesinde ciddi manada yetişmiş üniversitelerde aşağı yukarı bütün üniversitelerde çok ciddi seviyede Sivaslı profesörler ve öğretim üyesi arkadaşlarımız var. İşte Sivas bu şekilde gelişimini il dışında sürdürüyor” ifadelerini kullandı. 29 Mart 2009 tarihinde göreve geldikten sonra yaptığı çalışmalara da değinen Ürgüp, “Sivas Belediyesi yaklaşık 22 milyon TL’yi vadesiz olmak üzere 70 milyon TL civarında vadeli borçları 10 milyon TL civarındaki şirket borçlarıyla beraber yaklaşık 100 milyon TL borçlu bir belediyeydi. Göreve geldikten 1 – 1 buçuk yıl sonra vadesiz borçların tamamını kapattık. 2'inci yılın sonunda tahakkuk ettirilen ve tahsilatlar itibariyle emlak vergisi tahsilat oranı yüzde 111 arttı. Çevre temizlik vergisi oranı yüzde 140 arttı, ilan ve reklam vergisi oranı yüzde 160 arttı” şeklinde konuştu.

Doğan Ürgüp, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminere Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme ve Değerleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Prof. Dr. Türkay Tüdeş, Prof. Dr. Metin Arslan, Prof. Dr. Güray Erpul, Dr. Yeşim Ali Efendioğlu ve Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme ve Değerleme Bölümü’nde yüksek lisans yapan çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA