Denizli Tiyatroya Doydu

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 28'incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, gala programıyla sona erdi.

Denizli Tiyatroya Doydu
Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği 28. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne bu yıl KKTC, Makedonya, Macaristan, Kazakistan, İspanya-Litvanya, Belçika-Türkiye ortak yapımı 5’i yabancı, olmak üzere toplam 28 grup katıldı.

Denizli Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı ve Denizli’den de 7 grubun yer aldığı festivalde, toplam 400 tiyatro oyuncusu rol aldı.

14 Mayıs tarihinde başlayan 28. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin gala programı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Galaya, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile çok sayıda davetli katıldı

Denizli Belediye Başkan Zolan, festivalin 28 yıldır kesintisiz sürdürülmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye’de benzeri olmayan şekilde 28 yıldır kesintisiz süren bir festivalin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Her geçen gün daha da güzele ve daha da iyiye gidiyor. Sonuçta birçok mahallede, okulda, birçok salonda oyunlar oynandı. Dolu dolu geçti. 29.'sunu daha da güzel şekilde kutlarız. Ben bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi .
Kaynak: İHA