Çemberlitaşlılar Bahar Şenliğinde Buluştu

Adıyaman merkeze bağlı Çemberlitaş köyünde bir araya gelen il ve ilçelerdeki hemşehriler 2. bahar şenliğinde buluştu.

Çemberlitaşlılar Bahar Şenliğinde Buluştu
Çemberlitaş Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen geleneksel bahar şenliğinin ikincisi coşkuyla başladı.

Yerel sanatçılar Haydar Karaaslan, Hüseyin Ekinci ve Lokmanlı Mahmut’un sahne aldığı bahar şenliğinde halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Etli pilavların dağıtıldığı bahar şenliğine, Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Çemberlitaş Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Çetinkaya, birlik, bütünlük, ortak ideal ve hedefler gerçekleşince insan topluluklarının millet haline geldiğini belirterek, “Kitle kalabalık olmaktan çıkar. Nesiller mensup olduğu bir millete ve üzerinde yaşamakta iftihar ettiği bir vatana sahip olur. Kader birliği, tarih birliği ve şuuru böylece doğar. Artık böyle bir milletin mensupları, kaderde, tasa ve kıvançta bir olurlar. Birbirini seven, sayan, kolayca anlaşabilen, birlikte hareket edip başarabilen insanlar haline gelirler” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş da, hoşgörü, sevgi ve birlik beraberliğe konuşmasında değindi.

Vali Ramazan Sodan ise, Çemberlitaş’ın birlik ve beraberlik içerisinde güzel çalışmalara imza attığını belirterek, bahar şenliklerinin de bunun en güzel örneği olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA