'Şimdi Düşünme Zamanı Ulusal Sergisi 2012'

İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Çalışmalarında Belirlenen Kriterler Çerçevesinde Yapılan Değerlendirmelerde, Çubuk İlçesi kazandığı ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında adını duyurmaya devam ediyor.

Ankara'nın 25 ilçesinden, 621 tasarım başvurusunun yapıldığı ''Şimdi Düşünme Zamanı Ulusal Sergisi 2012'' İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci çalışmalarında belirlenen kriterler çerçevesinde yapılan değerlendirmelerde, Çubuk'tan bir proje finale katılmaya hak kazandı.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 25-26 Mayıs 2012 tarihleri arasında ANKAmall AVM de gerçekleştirilecek olan ''Şimdi Düşünme Zamanı Ulusal Sergisi 2012''nin Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türk Patent Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlendiğini belirterek, sergide Türkiye-nin 81 ilinden, İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım dersi 6. 7. ve 8. sınıfındaki etkinliklerde gerçekleştirilen öğrenci çalışmalarından 160 eserin sergileneceğini belirtti.

Ankara Değerlendirme Komisyonu tarafından 621 eser arasından seçilen iki eserden birinin Çubuk'tan olduğunu vurgulayan Toprak, ''Uygulama Atölyemizden Taner Aşçı'nın danışmanlığında Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Nur Önemli'nin tasarımı Şimdi Düşünme Zamanı Ulusal Sergisi 2012 İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Çalışmaları finalinde sergiye katılmaya hak kazanmıştır.

'Dikkat Arabam Çekiliyor' adlı tasarımı ile Barbaros İlköğretim Okulu, Ankara'dan Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanan 2 okuldan biri olmuştur. Türkiye finaline çıkmamız çok önemli ve büyük bir başarıdır. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin azmi ve çalışkanlığı, geri adım atmamaları bu başarıyı sağlamıştır. Bunun için çalışmaları ile sergiye katılan tüm öğretmenlerimi ve öğrencilerimi gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.''

Projenin danışman öğretmeni ve aynı zamanda İlçe Proje Koordinatörü Taner Aşçı ise bu tür çalışmaların, çocukların yaşanan sorunları fark ederek onlara çözüm üreten, nitelikli bireyler olarak kendilerini geliştirmesine olanak sağlayan Teknoloji ve Tasarım dersinin yararlarını ortaya koyduğunu kaydetti.

Araştırmacı ruhlu çocukların ülkemize yeni ufuklar açarak aydınlık yarınlara ışık tutacaklarını anlatan Taşçı, ''çocuklarımızın sergiledikleri projelerdeki icat yeteneği, belki bilim dünyası için küçük, fakat yarının bilim dünyasına atılan çocuklarımız için büyük bir adımdır'' diye konuştu .
Kaynak: AA