Şile 16 Park, 4 Arıtma Tesisine Kavuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Şile’nin köylerine yapılan 16 park ile 4 Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin toplu açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentleşme ve kentlilik bilincinden bahsetti. Dünya nüfusunun yüzde 50’sinden fazlasının kentlerde yaşadığını aktaran Topbaş, dünyanın hızla kirlenmekte olduğunu dile getirdi. Dünyanın ekolojik kıyamet senaryoları üzerinde tartıştığını anlatan Topbaş, "Çevre sorunları hat safhaya gelmiş. Dünya devlet liderleri bir araya gelerek ‘bunu nasıl çözeriz’ deniyor. Ve şehirlerden bu adımlar atılmaya çalışılıyor." dedi.

Türkiye’nin son dönemde aldığı mesafe ile tüm dünya tarafından takip edilmeye başlandığını bildiren Topbaş, gittiği ülkelerde ve uluslar arası toplantılarda herkesin Türkiye’nin başarısını konuştuğunu bildirdi. Belediye Başkanlığı döneminde Şile’ye yapılan yatırımlardan bahseden Topbaş, 8 yılda 800 milyon civarında yatırım yapıldığını aktardı. Biyolojik arıtma tesisi yatırımlarına ayrıca önem verdiklerini belirten Topbaş şöyle konuştu: “Bütün insanların kaderleri birbirine bağlandı. Birinin yapığı yanlışlık orada kalmıyor diğerlerimizi de etkiliyor. Kimsenin de buna hakkı yok. Bu bir nevi de kul hakkıdır. Ataköy’de Ayamama deresi günde 400 bin metreküp evsel ve sanayi atık suyu Marmara Denizi’ne boşaltılıyordu. Orada yaptığımız biyolojik arıtma tesisi ile şuanda artık o pis su Marmara’ya gitmiyor. Şuanda Avcılar’da aynı ölçekte 400 bin metreküp ölçekli tesisimiz bitmek üzere. Selimpaşa’da da dev bir arıtma tesisini yapmayı projeye aldık.” İstanbul’da yapılan yatırımlarla artık köyde olmanın mahrumiyet olmaktan çıktığını dile getiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise şunları söyledi: “Köyde doğal gazımız, okulumuz var. Belediyemiz Şile’nin yardımına koşmuş. Eksik olan 16 tane park, 4 tane biyolojik arıtma tesisi, 20 si birden maşallah hizmete giriyor. Bu tesislerin insanlarına hayırlı olmasını diliyorum. İnsanlarımızın yüzlerinin gülmesini arzu ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, alt yapıda, çevrede hizmetler insanlarımıza ulaşsın ve geleceği mutlu karşılasın.” Konuşmaların ardından tamamlanan tesislerin toplu açılışı yapıldı.