Odesa’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da 19 Mayıs, Odesa Türk Öğrenci Derneği ve Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosluğu’nun eş güdümünde görkemli bir şekilde kutlandı.

Odesa’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Deribasovskaya Caddesi’ndeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Bayramı kutlamalarına Ukraynalılar ve Türkler yoğun ilgisi gösterdi. Türk bayrakları ile donatılan caddede, Türk restoran ve pastahanelerinden gelen tatlılar ve birbirinden lezzetli Türk yemekleri ikram edildi. Katılımcılar, gurbetçi ailelerin yaptıkları ev yemeklerini tatma imkanı da buldu. Türkiye ile ilgili tanıtıcı broşürler ve çeşitli hediyelik eşyalar etkinliğe gelen kişilere dağıtıldı. Deribasovskaya Caddesi üzerinde yapılan ebru gösterisi ilgi çekti.Gün boyu süren etkinliklere, TC Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Kiev Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız, THY Odesa Müdürü Ayhan Kocaman, OTİAD Başkanı Mehmet Yurtseven, Odesa Karadeniz Lisesi çalışanları, öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda Türk iş adamı katıldı.

Bayram kutlamalarına yarış arabası ile gelen Ukrayna’nın ilk ve tek Türk Rallicisi Selami Sezer, ilgi odağı oldu. Program boyunca Türk bayraklı arabasını Ukraynalı misafirlere tanıtan Selami Sezer, katıldığı yarışlar ve kazandığı ödüller hakkında bilgi verdi. Etkinlik hakkında değerlendirme yapan Hüseyin Doğan, “Odesa bölgesinde çeşitli üniversitelerde okuyan Türk ve Ukraynalı öğrenciler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için gönüllü olarak bu etkinlikte rol aldı ve yardımcı oldu. Birlik ve beraberliğimizin asıl kanıtları olan bu günlerimizde tek yumruk halinde Ukraynalılara ve Türk vatandaşlarına ülkemizi en güzel şekilde tanıtmayı başardık.” dedi.

Şenlik sonunda THY ve TC Kiev Kültür ve Tanıtma Ataşeliği sponsorluğunda çekiliş yapıldı.