Keçiören'de Engelliler Haftası

Engellilerin hayatını kolaylaştırıcı uygulamaları ile dikkat çeken Keçiören Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla da birçok faaliyet gerçekleştirdi.

Keçiören'de Engelliler Haftası
Keçiören Belediyesi, gerçekleştirdiği faaliyetleri başta Keçiören Kaymakamlığı olmak üzere; Herkes İçin Spor Federasyonu, Otizm Vakfı, Ankara Off-road Kulübü, Aktif Felsefe Derneği, Puratos Gıda ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı ile birlikte yürüttü.

Ülke nüfusunun yüzde 8'ini oluşturan engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Engelliler Haftası'nda Keçiören Belediyesi, etkinliklerine Fatih stadındaki festivalle başladı.

Engelli çocuklar için hazırlanan alanda doyasıya eğlenen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Ardından Belediye hizmet binasının arkasından başlayarak off-road arabalarıyla Keçiören turu atan çocuklar, oluşturulan "Özel Çocuklar Hatıra Ormanı" için fidan dikti. Fidan dikiminden sonra piknik yapan çocuklar off-road araçlarıyla Keçiören turunu tamamladı.

Estergon Kalesin Ören Köşk Salonu'nda gerçekleştirilen "Anne Sana Pasta Yaptım" etkinliğinde engelli çocuklar, pasta ustalarının yardımlarıyla annelerine pastı yaptı.

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle ilgili olarak konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için birçok şey yapıyoruz. Öncelikle binalarda asansör ve bina girişlerinde engelli rampalarını zorunlu kıldık. Çalışmalarımızı TSE standartlarına uygun şekilde yürütüyoruz. Aynı çalışma kapsamında Ankara'da ilk defa olarak kaldırımları tümüyle engelli vatandaşların kullanımına uygun tarzda düzenlemeler yaptık. Ayrıca, engelli vatandaşlarımıza iş imkanı sağlama amacıyla Engelli İstihdamına Destek Birimi oluşturduk. Bu birim, işverenlere rehberlik ederek işverenlerle engelli vatandaşlarımızı buluşturmak için aracılık yapıyor. İşyerlerinin, engellilerin çalışmasına uygunluğunu kontrol eden birim, aynı zamanda engellilerin işveren ve çalışma arkadaşları ile olası problemlerine çözüm önerileri getirerek uyum sürecini de hızlandırıyor" dedi.

Başkan Ak, bütün bu hizmetlerin haricinde engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını renklendirecek aktivitelerin de aralıksız sürdürüleceğini kaydetti .
Kaynak: İHA