Der'in Kapatılması Kınandı

İç Anadolu Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin kapatılmasını protesto etti.

İç Anadolu Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayalıpark'ta düzenlenen eylemde konuşan Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir, Mustazaf-Der'e verilen kapatma kararının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Mustazaf-Der'in kurulduğu günden itibaren birçok hayırlı iş yaptığını söyleyen Demir, kapatma kararının ''çok yanlış'' oluğunu kaydetti.

Demir, Gaziantep'te kızının başörtülü okuması için mücadele eden öğrenci velisi Güllü Çevik'e verilen cezanın da tahammül edilemeyeceğini de vurguladı.

Demir, şöyle konuştu:

''Belki de bu mağduriyetlerin en öne çıkanı da başörtülü okumak isteyenlerin yaşadıklarıdır. Daha önce başörtülü öğrencileri psikolojik olarak yalnızlaştırmayla başlayan, sınıfa almayıp soğuk odalarda tecritle devam eden, öğrenci velilerini tehditle gelişen, okul değiştirme adı altında sürgünlerle yükselişe geçen bu haksızlık ve zulüm, Gaziantep Şehitkamil İMKB öğrencisi başörtülü kızı Şüheda Çevik'in annesine verilen 2 yıl 10 aylık bir cezayla tavan yapmış ve inanan yürekleri ciddi manada kanatmıştır.' '
Kaynak: AA