Belediyeye İtfaiye Aracı Alımında Tasarruf

Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan Belde Belediyesi, 150 bin liralık itfaiye aracı satın almak yerine 50 bin lira harcayıp kamyonu itfaiye aracına dönüştürdü.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 2 bin liraya satın aldıkları 1997 model kamyonu, 6 ton su kapasiteli ve 12 metre merdiveni bulunan itfaiye aracına dönüştürdüklerini bildirdi.

Bu tür bir aracın piyasadan satın alınması halinde maliyetinin 150 bin lira olduğunu belirten Özcan, ''Aracın dönüşümü için 50 bin lira harcadık ve 100 bin lira tasarruf sağladık. Yeni itfaiye aracımız beldemize hayırlı olsun'' dedi.

-Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yemekhane yaptırılacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Hisarcık Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yemekhane yapımı için ödenek ayrıldığını bildirdi.

Okul Aile Birliğinin okula gelir sağlanması amacıyla düzenlediği gıda kermesini ziyaret eden Kavuncu, öğretmen ve öğrenci velileriyle sohbet etti.

Okul Müdürü Ali Bütün'den okulun ihtiyaçları hakkında bilgi alan Kavuncu, ''Cumhuriyet ilköğretim Okuluna yemekhane yapımı için 100 bin lira ödenek gönderildi. Bu yemekhane sayesinde taşımalı öğrenciler daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yemeklerini yiyebilecek'' dedi.

Kaynak: AA