Okullarda Dağıtılan Sütü Kaymakam Test Etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında dağıtılan sütleri kaymakam test etti.

Okullarda Dağıtılan Sütü Kaymakam Test Etti
Balıkesir Edremit’te Karagöz İlköğretim Okulu'nda başlatılan süt dağıtımına Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Sağlık Grup Başkanlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İncilay Dönmez de katıldı.

Birinci sınıf ve anaokulundaki öğrencilere kaymakam ve diğer protokol üyeleri süt dağıttıktan sonra kendileri de içti. Öğrencilere dağıtılan sütlerin sağlıklı olduğunu söyleyen Kaymakam Tunç, “İlçemizde yaklaşık 7 bin 600 anaokulu ve birden beşinci sınıfına kadar olan öğrencimiz süt içmeye başladı.

Yaklaşık dört hafta sürecek bu projenin seneye de süreceğini bekliyoruz. Amaç çocuklarımızın gelişimini sağlamak. Ve süt içmeyi alışkanlık haline getirebilmek. Balıkesir bölgesinde şu ana kadar henüz hastaneye sütten zehirlenen herhangi bir vaka gitmedi.
Sabah saatlerinde 100 öğrencimize süt dağıtıldı. Herhangi bir olumsuz durum yok. Biz de büyükler olarak sizlerin gözleri önünde bunları kanıtlamak için sütlerden içmek istedik. Okulumuza dağıtılan sütler tanınmış firmaların sütleri. İçtiğimiz süt de gayet sağlıklı ve lezzetli görünüyor." dedi.