''Okul Sütü Programı''

Türkiye'de ilk çift kol nakli yapılan kişi olan Cihan Topal, ''Okul Sütü Programı'' kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine elleriyle süt dağıttı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları iş birliğinde ''Okul Sütü Programı'' kapsamında Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda süt dağıtım töreni yapıldı. Törende, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile Türkiye'de ilk çift kol nakli yapılan kişi olan Cihan Topal, öğrencilere süt dağıttı.

Vali Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda okullarda süt dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Proje kapsamında bugünden itibaren eğitim dönemi içinde tüm ilköğretim okulu öğrencilerine günlük süt dağıtımı yapılacağını ifade eden Altıparmak, Antalya'da yaklaşık 400 bin öğrenci bulunduğunu ve günlük 182 bin öğrenciye süt vereceklerini belirtti.

Süt dağıtım uygulamasının ekonomiye de katkı sağlayacağını ifade eden Altıparmak, süt üreticilerinin bu projeden memnun olduklarını söyledi.

Ayrıca çocuklara süt tüketiminin de teşvik edildiğini vurgulayan Altıparmak, ''Süt tüketme oranı batı ülkeleriyle kıyasladığımızda bizde çok düşük seviyede. Projeyle süt tüketimini artırmak istiyoruz. Proje kapsamında çocuklarımızın günlük olarak süt içmesini ve bunun alışkanlık haline gelmesini sağlayacağız'' diye konuştu.

-Hayalini gerçekleştirdi-

Öğrencilere süt dağıtan Cihan Topal da bugüne kadar yeni kolları ve elleriyle çocuklar yararına çalışmalar yapmayı hayal ettiğini söyledi.

Bu doğrultuda proje kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine süt dağıttığını belirten Topal, ''Güzel bir iş yapmak istiyordum ve bugün hayalimi gerçekleştiriyorum. Yeni ellerimle çocuklara süt dağıtabiliyorum. Bunun için çok mutluyum'' dedi.

Bir gazetecinin ''Hayatında 1,5 yıldır ne tür değişiklikler oldu-'' sorusuna Topal, 1,5 yılda çok güzel şeyler yaşadığını ifade etti.

En önemlisinin güzel bir etkinlikte yer almanın olduğunu vurgulayan Topal, ''5 yaşında bir kızım var, çok şükür onu elinden tutup parka götürebiliyorum, bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum. Hiç kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum. Çok güzel bir duygu bu. Siz anlayamazsınız ama şu anda bu sütü elinizde tutmak ve küçük bir çocuğa sunmak çok güzel bir duygu'' diye konuştu.

Çift kol nakli bekleyen insanlara da umutlarını yitirmemeleri yönünde önerilerde bulunan Topal, çift kol nakli operasyonun şu anda daha da kolaylaştığını kaydetti.

Bir öğrencinin de ''Yeni ellerinize kavuşunca çok mutlu oldunuz mu-'' sorusuna Topal, ''Çok mutlu oldum çünkü bugün sizlere elimle tek tek süt dağıtabiliyorum, kendi kızımın elini tutabiliyorum, sizin saçınızı okşayabiliyorum'' dedi.

Kaynak: AA