Has Parti'de 'kongre' Süreci Devam Ediyor

Halkın Sesi Partisi'nde (HAS Parti) 'kongre' süreci devam ediyor.Yumurtalık İlçe Teşkiları'nda yapılan genel kurulda başkanlık görevine Mehmet Duran Sezik getirildi.

Has Parti'de 'kongre' Süreci Devam Ediyor
HAS Parti Yumurtalık İlçe Teşkilatı'nın, 'Olağan Genel Kurul Toplantısı', Yumurtalık İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

'Divan Başkanlığı' görevini Sadık Acı'nın üstlendiği kongreye katılanlar arasında; HAS Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil ile HAS Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ömer Genç'in yer aldı. Mehmet Duran Sezik'in hazırlamış olduğu tek listeyle gidilen genel kurulda partiye yeni katılan 15 kişiye, Sıtkı Cengil tarafından da rozetleri takıldı.

“İKTİDARA GELMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
Burada konuşan Cengil, bugüne kadar Yumurtalık'ta birçok kongreye katıldığını, ancak ilk defa bu kadar düzenli ve coşkulu bir kongre görmediğini vurgulayarak, “Demek ki, Yumurtalık'ta Has maya tutmuş. Bugün burada bu kongreyi icra eden arkadaşlarımız Allah'ın izniyle bundan sonraki kongrelerini, iktidar partisi olarak yapacak. İktidara gelmek için çok çalışacağız çok titiz olacağız, ancak iktidara geldikten sonra daha çok çalışacağız, daha dikkatli olacağız. İktidara geldiğinizde önünüzde iki kavşak var; bunlardan biri millete hakkaniyet ölçüleri içerisinde hizmet edip milletin duasını ve Allah'ın rızasını kazanmaya götürür. Allah bizi bu yolda olanlardan eylesin. Diğeri de; milleti unutarak şan, şöhret, makam, mevki ve servet sarhoşluğuna götürür. Allah bizleri bundan korusun” dedi.

“ÇUKUROVA'DA EN BÜYÜK STRATEJİK YATIRIM PAMUKTUR”
Tarım alanında yaşanan sorunlara da değinen Cengil, “Bugün hükümetimiz stratejik yatırımlara önemli destekler veriyor. Birçok ürün dünyada artık stratejik ürün olarak kabul ediliyor. Ülkemiz açısından pamuk önemli bir stratejik üründür. Çukurova'da en büyük stratejik yatırım çiftçimizin ektiği pamuktur. Pamuğa verilen destekler hak ettiği ölçüde değildir. Bugün ürettiğimizin çok daha fazlasını dışarıdan getiriyoruz. Kendi çiftçimize vermediğimiz milyar dolarları yabancı çiftçiye veriyoruz. Pamuğun ciddi manada desteklenmesi en büyük problemimiz olan cari açığımızın azaltılmasına da katkı sağlayacaktır. Ekonomi yönetiminin dikkatini bu kongre vesilesiyle Çukurova'ya çekmek istiyorum” diye konuştu.

“ŞU ANDA İKTİDARIN TEK ALTERNATİFİ BİZİZ”
HAS Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ömer Genç de, Has Parti'nin, iktidarın tek alternatifi olduğunu iddia ederek, “Toplumun tüm kesimleri bunu söylüyor ve HAS Parti iktidarını bunu bekliyor. Bizim de bu beklentiye uygun çalışmalar ortaya koymamız gerekiyor” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından oylamaya geçilirken, Mehmet Duran Sezik'in hazırlamış olduğu listeye güvenoyu çıktı. Sezik'in listesinde ise şu isimler yer aldı; Akar Seyhan, Mehmet Kıllı, Necip Seyhan, İrfan Çomak, Ali Akıllı, Mustafa Duman, Derviş Kurt, Recep Sarsa, Veysel Aşkar, Osman Barçın, Derviş Duran, Kemal Şen, Efrahim Keskin, Mehmet Aslanbay, Kazım Nennioğlu, Şakir Çerdik ve Duran Durmaz.”
Kaynak: İHA