Edirne Belediye Meclisi 26 Gündem Maddesiyle Toplandı

Edirne Belediye Meclisi’nin merakla beklenen Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığında gerçekleşti.

Edirne Belediye Meclisi 26 Gündem Maddesiyle Toplandı
20’si gündem toplam 26 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantının en önemli konusunu, su ve şehir içi ulaşım fiyatları oluşturdu. Edirnelilerin 2 aydır zamlı tarifeden kullandığı su fiyatları Mayıs ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nda nihayet görüşüldü. Edirne Belediyesi suda tekrar tonaj uygulamasına geçti. Şehir içi ulaşım konusunda ise Kentkart’sız binişlerde sivil ve öğrenci fiyatları kısa hatta 2, uzun hatta ise 2,5 TL olarak belirlendi… Meclisin ana gündemini su ve şehir içi ulaşım fiyatları konusu oluşturdu. Başkan Hamdi Sedefçi’nin 2 aydır bir sonraki aya ertelediği su görüşmeleri sonuca ulaştı. Yeni yılla birlikte tonu 2,80 TL olan su fiyatları Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılan yeni düzenleme kapsamında; suyu 0 ila 5 ton arasında kullananlardan ton başına 1,5 TL, 5 ila 10 ton arasında kullananlardan ton başına 2,30 TL, 10 ton ve üstü kullananlardan ise ton başına 2,85 TL alınması kararlaştırıldı.

Meclisin önemli konularından biri de şehir içi ulaşım fiyatlarıydı. Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Serhad Birlik Kooperatifi’nin ‘araç bakım, lastik, yağ ve mazot’ fiyatlarına gelen zamma yönelik Edirne Belediyesi’ne gönderdiği dilekçede nakit binişlerde öğrencilerden 1 TL, sivillerden ise 1,5 TL alınması kararlaştırıldı. Nakit binişlerde öğrenci fiyatı değişmezken karar sonrası Kentkart’lı sivilin 1,25 TL olan kişi başı ücreti 1,5 TL’ye yükselmiş oldu.

Alınan karar gereği nakit binişlerde öğrenci ve sivil fiyatlarında da yüksek artış oldu. Buna göre nakit binişlerde öğrenciler ve siviller kısa hatlarda 1,5 TL yerine 2 TL, uzun hatlarda ise 1,75 TL yerine 2,50 TL verecek.

Şehir içi ulaşımla ilgili açıklamalarda bulunan Hamdi Sedefçi, yeni kullanılacak minibüslerin örneklerinin Edirne’ye ulaştığını ifade ederek, “Yeni minibüsleri beğendik. 60’a yakın araç gelecek ancak bu yetmez. Büyük araçlar lazım. Haziran’a kadar bunları hayata geçirmek zorundayız. Ayrıca yeni araçlarda engelli vatandaşlarımız için de yer olacak” dedi.

Kaynak: İHA