Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı

Adıyaman'da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Yavuz Selim Mahallesi Hastane Caddesi'nde Mehmet Bereket kullandığı 02 FV 489 plakalı motosikletle, Ramazan Yar'ın sürdüğü bisiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet devrildi.

Kazada yaralanan, motosiklet sürücüsü Mehmet ve eşi Safiye Bereket ile Ramazan Yar, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

-Hasankendi köyünde ''Tarla Günü'' etkinliği gerçekleştirildi

Merkeze bağlı Hasankendi köyünde, Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile GAP - TEYAP'ın işbirliğiyle il genelinde uygulanılan demonstrasyon çalışmalarından olan ''Örtü Altı Karpuz Yetiştiriciliği Tarla Günü'' etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Vali Ramazan Sodan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, GAP-TEYAP Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz'ün de katıldı.

GAP-TEYAP ekip lideri Ahmet Veysel Coşandal tarafından gelen misafirlere tarla günü etkinlikleri, Adıyaman'da bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Coşandal, bugüne kadar 127 ziraat mühendisine çeşitli konularda eğitim veriliğini, 662 dekar alanda ise farklı ürünlerde 52 çiftçiye demonstrasyon yapıldığını, GAP - TEYAP projesi kapsamında yüzde 28 ile en büyük payın Adıyaman ilinde olduğunu ve projeyi çok başarılı şekilde yürüttüklerini kaydetti.

Uygulanılan yeni metotların tarlada incelenmesiyle etkinlik sona erdi.

Katılımcılar daha sonra, Hicri ve Bülent Gürsoy'a ait süt sığırı çiftliğinde incelemelerde bulundu .
Kaynak: AA