Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hazırladıkları ''Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi'' çerçevesinde, çevre ve temizlik konusunda toplumun dikkatini çekerek yaşadığı çevreye ve kendi kişisel temizliğine önem veren bireylerin topluma kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi koordinasyonunda Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve TEMA Vakfı tarafından yürütülen ''Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi'' törenle başlatıldı.

Karataş İMKB İlköğretim Okulu'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, okulun öğrencileri tarafından Kırgız halk oyunu gösterisi sunuldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, törenindeki konuşmasında, proje kapsamında 168 bin öğrenciye temizlik seti dağıtılacağını söyledi.

Proje çerçevesinde okul bahçelerine bank, çöp kovası yerleştirilerek fidan dikildiğini anlatan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

''Temizlik imandandır. Bizim örfümüzde, adetimizde yüzyıllardan beri sürdürdüğümüz ve dünyaya örnek bir alan. Onun için göreve geldiğimiz günden itibaren temizliğe ayrı bir önem verdik. Temizlik bilinci oluşturmak, yaşamımızın bir parçası haline getirmek ve çevreyi temiz tutmak adına bir kampanya başlatmıştık. 3 yıldan beri sürdürdüğümüz temizlik kampanyası çerçevesinde 122 tane okulumuza bizzat giderek öğrencilerle görüştüm. Bu çerçevede kirletmemeyi dikkate almak evimizi nasıl temiz tutuyorsak çevremizi de temiz tutmak konusundaki görüşlerimizi öğrencilerimizle paylaştık. Ben öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu kampanyamıza yürekten destek verdiler. Ve şu anda çevremiz 3 yıl öncesiyle mukayese ettiğimizde zaman tertemiz pırıl pırıldır.''

-20 okula halı saha-

Tahmazoğlu, proje kapsamında ayrıca 20 okula halı saha yapmak için ihale düzenlediklerini aktardı.

Açtıkları eğitim merkezlerinde ve okullarda yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmiş olan ve uygulanan projenin toplam maliyeti 414 bin 970 TL olup bunun 294 bin 628 TL'si hibe desteğinden 120 bin 341 TL'si ise eş finansman olarak belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Tüm okulları kapsamasını istediğimizden projeye desteğimiz 609 bin 992 TL olmaktadır. İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle beraber toplam proje bütçesi 904 bin 621 TL olmaktadır. Bu projeyle çevre ve temizlik konusunda toplumun dikkatini çekerek çevreyi kirletmeyen, yaşadığı çevreye ve kendi kişisel temizliğine önem veren bireylerin topluma kazandırılmasını amaçladık.''

Törene katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de bütün bilimsel çalışmalarını çevre konusunda yaptığını ve çevrenin çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardında belediye tarafından okula yaptırılan halı sahanın açılışı yapıldı.

Ayrıca Başkan Tahmazoğlu ve protokol üyeleri kermes alanını ve öğrenciler tarafından düzenlenen resim sergisini gezdi.

Törene, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA