Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince Açıklaması

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Türkiye'nin yakın ve uzak komşularındaki iş potansiyelinin çok çabuk bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tamince, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenen, ''Başarıya Giden Yolda Girişimcilik Ruhu ve Proaktif Stratejilerin önemi'' adlı konferansta, Türkiye'nin son 10 yılda çok önemli mesafeler aldığını ve bölgenin önemli çekim merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Tamince, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin yakın ve uzak komşularındaki iş potansiyelini mutlaka çok çabuk bir şekilde değerlendirmeliyiz. Bilgi, tecrübe, iş yönetimi, altyapı, eğitim... Bu, bir realite. Bunun için Rusya, Ukrayna, Romanya, Moğolistan, Afrika'ya kadar gidebilirsiniz. Bu, çok önemli bir potansiyel. İş birikimimizi, tecrübelerimizi, iş birliğimizi, yetişmiş insanımızı buralara yönlendirmeliyiz ve çok ciddi pazar payı elde etmeliyiz.''

-''Asıl sermaye birikimimiz, tecrübemiz, yetişmiş insan kaynağımız''-

Yurt dışına tecrübe, vizyon ve yetişmiş insan götürerek her sektörde iş yapılabileceğini dile getiren Tamince, şunları kaydetti:

''Burada bir kağıt fabrikanız varsa, ben de sizinle olurum. Gider Libya devletini ikna edip, finansmanı Libya'da buluruz. Siz sadece şunu söyleyin, 'ben 1-3 yıl buradan daha fazla oraya gitmeye, insan götürmeye varım. Oranın en büyük kağıt fabrikası olmaya çalışacağım.' Burada hastane sahibi bir dostumuzla konuştuk, Libya sağlık için 1.5-2 milyar dolar dışarı para gönderiyor. Birçok hastane yapıyor ama işletemiyor. İşletmeciye ihtiyaç var, paraya veya sermayeye değil. Buyurun gelin, orada zaman harcayın. Çünkü hep sermaye, para ve nakit gördük. 'Bunları bir yere götürüyorsan sermayedir' dedik. Asıl sermaye birikimimiz, tecrübemiz, yetişmiş insan kaynağımızdır. Bunlar en az para kadar önemli. Tavsiyem, bu ülkelerdeki potansiyeli mutlaka çok çabuk bir şekilde değerlendirmemiz. Eğer sizin yeterli sayıda deneyimli çalışanınız, başka bir ülkede geçirecek zamanınız varsa bunu sermayeyle kısıtlamayın.''

EGSİAD Başkanı Erdoğan Ercan, konuşmasının ardından Tamince'ye teşekkür plaketi verdi.

Konferansa, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA