Edremit’te 19 Mayıs Kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir'in Edremit ilçesinde de etkinliklerle kutlandı.

Edremit’te 19 Mayıs Kutlaması
Bu yıl ilk kez stadyumlarda kutlanmayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Şehit Hamdibey Meydanı’nda başladı.

Öğrenciler Edremit Belediyesi hizmet binası önünde toplandıktan sonra meydana kadar flama ve bayraklarla yürüdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tuncay Püsküllüoğlu, öğrenci ve eğitimciler, ilk olarak meydandaki Atatürk anıtına çelenk koydu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlama etkinlikleri, Körfez Edremit Anadolu Lisesi bahçesindeki kutlama programı ile devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tuncay Püsküllüoğlu ve öğrenciler yaptı. Ardından, Türk Gençliğinin Ata'ya Seslenişi okundu. Katılımın az olduğu gözlenen kutlama programında öğrenciler 19 Mayıs şiirlerini seslendirdi. Çeşitli okulların halk oyunları ekipleri gösteriler sunulurken, yapılan tekvando gösterileri ilgiyle izlendi.

Okul bahçesinde gerçekleşen kutlamaları, Kaymakam Osman Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tuncay Püsküllüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Albay Sinan Zor, bazı siyasi parti başkanları, öğrenciler ve az sayıda vatandaşlar izledi .
Kaynak: İHA