Cizre’de 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cizre’de 19 Mayıs Kutlamaları
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kaymakam Mumin Heybet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programla kutlandı. Programa Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erhan Gürler, Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, Milli Eğitim Müdürü Sadık Bora, İlçe Gençlik Spor Müdürü Nurettin Kümür, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk büstüne İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nurettin Kümür’ün çelenk bırakmasının ardından program Kaymakam Mumin Heybet İlköğretim Okulu'nda devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nurettin Kümür günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kömür, “Gençler Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, 'Ya istiklal ya ölüm' diyen, Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarihi yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Fatihlerin, Atatürklerin soyundasınız. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır” dedi.

Okunan şiirler ve folklor gösterisinin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında organize edilen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, Garnizon Komutanı Erhan Gürler ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Kasımoğlu tarafından ödülleri verildi

Kaynak: İHA