Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği kapsamında Atakum Belediyesi tarafından düzenlene Halk Yürüyüşü’ne katılmak için Samsun’a geldi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da
Özel uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada bölge milletvekilleri ve partililer tarafından karşılandı. Ardından partililerin araç konvoyu ile kent Tekkeköy ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu, Samsun-Ordu yolu üzerinde bulunan CHP'li Tekkeköy Belediyesi tarafından yaptırılan ve müze olarak kullanılan Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, toplanan kalabalığa evin balkonuna çıkarak önce selamladı ardından kısa bir konuşma yaparak, "Ülkenize sahip çıkın. Çok zor koşullardan geçiyoruz. Beraber ülkemize sahip çıkacağız. Mücadelemizi beraber yapacağız. Sizler haksızlıklar karşısında direnebilen güçlü insanlarsınız. Haksızlıklara direneceğiz. Mustafa Kemal'in 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözüne uygun birer genç olalı." dedi.

Konvoy eşliğinde Tekkeköy’e geçen Kılıçdaroğlu burada Tekkeköy Belediyesi tarafından yaptırılan bin 200 kişilik spor salonunun açılışını yaptı. Açılış sonrası burada konuşma yapmaya hazırlanan Kılıçdaroğlu 'nun bulunduğu kürüsüye yürüyen ve aldığı maaşının yarısının kesildiğini dile getiren vatandaşı görevliler karga tulumba dışarıya götürdü.

'BİZİM YÜREĞİMİZDE İNSAN SEVGİSİ VAR'
Türkiye’nin barış denizi olması gerektiğini bu sebeple CHP olarak insanın rengi, inancı, etnik kimliği ne olursa olsun o insanı seveceklerini ve 75 milyonu kucaklayacaklarını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye barış ülkesi olmalı. Bizim inancımızda siyasi felsefemizde insana kin duymak yok. İnsanı sevmek vardır. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız. Birlikte huzur, barış içinde yaşamak istiyoruz. Yaşamanın yolu birbirimizi saymadan, saygı duymaktan geçer. Bu ülke kolay kurulmadı. Atatürk'ü anmak ne zamandan beri izne tabi. Buna izin vermeyeceğiz. Herkesi seveceğiz. Herkesle kucaklaşacağız. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. İnsanla beraber yola çıkacağız. Ayrılık, gayrılık değil, ülkenin çıkarları için mücadele edeceğiz. Bunu yaparsak birbirimizi kucaklamış olacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karayoluyla halk yürüşünün yapılacağı Atakum ilçesine gitti.