Bergama’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin Üçüncüsü Başlıyor

Bergama Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik verilen, KOSGEB'in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteğini kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin üçüncüsü başlıyor.

Bergama’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin Üçüncüsü Başlıyor
KOSGEB’in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteğini kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin protokol anlaşması imzalandı. İmza töreninde, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zafer Şener, Çiğli İŞKUR Şube Müdürü Aylin Bultan, İŞKUR Projeler Şefi Canan Başlangıç, Çiğli İşkur Proje Uzmanı Fahrettin Yılmaz, KOSGEB Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç ve eğitmen Uzman Hakan Selçuk yer aldı.

4 YIL VADELİ 97 BİN TL KREDİ DESTEĞİ
Üçüncüsü hayata geçirilen proje dahilinde, toplam 50 kişinin kabul edileceği eğitimler iki grup halinde gerçekleştirilecek.Adaylar, Hakan Selçuk tarafından verilecek ve örnek olaylar üzerinden uygulama çalışmalarını da kapsayan eğitimlere katılacaklar. Katılımcılar, eğitim sonunda bitirme projesi hazırlayacaklar.Eğitime kabul edilecek kursiyerler, projeleri KOSGEB komisyonu tarafından incelendikten ve uygun görüldükten sonra 27 bin TL hibe, 70 bin TL'si ise sıfır faizli, ilk iki yılı ödemesiz 4 yıl vadeli kredi olmak üzere toplam 97 bin TL'lik destek almaya hak kazanacaklar.

Eğitimlerin hayırlı olmasını dileyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilk iki etapta eğitimlerini tamamlayan yaklaşık 15 girişimcinin iş yaşamına adım attığını dile getirdi. Eğitimlerle desteklenecek 50 yeni girişimcinin daha kendi işine kavuşacağını ve Bergama ekonomisinde yeni istihdam alanları yaratacağını ifade eden Gönenç, tüm girişimci adaylarına başarılar diledi .
Kaynak: İHA