Atatürk Lisesi'nde Kutlama Programı Gerçekleştirildi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Lisesi'nde yapılan kutlama programına İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Vekili Korgeneral Akın Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs tarihinin ''vatan toprakları işgal edilen, özgür yaşama hakkı elinden alınmak istenen bir milletin umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmadan, aydınlık, güzel günlere inancının ve bu inançla verdiği üstün mücadelenin'' başlangıcı olduğunu söyledi.

Bağımsızlık mücadelesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başladığını kaydeden Kaplan, ''Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bugünün siz gençlere armağan edilmesi tesadüf değildir. Büyük önderimiz Türk gençlerine o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlere emanet etti. Sizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağınızı biliyordu'' diye konuştu.

Gençler adına bir konuşma yapan Atatürk Lisesi öğrencisi Tolga Yüksel ise geçmişte bu vatan için yapılanların farkında olduklarını ve bu bilinçle kendi gelişimlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları ekiplerinin yanı sıra çağdaş gösteri grubu hazırladıkları koreografileri sundu.

Tören trambolin gösterisinin ardından uluslararası alanda başarılı olmuş İzmirli sporcular için yapılan ödül töreniyle sona erdi .
Kaynak: AA