Anlamlı Haftada Anlamlı Hediye

Mudanya Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla Mudanya'da ikamet eden 40 engelli vatandaşa Çanakkale ve Gelibolu gezisi hediye ederek sevindirdi.

Anlamlı Haftada Anlamlı Hediye
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve engelli vatandaşları unutturmamak adına faaliyetler çerçevesinde bu yıl, Mudanya'da ikamet eden 40 engelli vatandaşa Çanakkale şehitlik gezisi hediye edildi. Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği Çanakkale gezisine katılan engelli vatandaşlar Truva Atı, Gelibolu, Arı Burnu, Şehitlik Anıtı, Şehitlikler ve Conkbayırı’nı gezdi. Sosyal sorumluluğumun farkında olduklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanya'yı engelli vatandaşlarımızın rahatça yaşayabileceği bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

Aktürk, “Güzelyalı Mahallesi Atatürk Caddesi PTT yanına yapılan Engelsiz Park gibi projelerin devamının gelecek. Bu dünyanın nimetlerinden herkesin yararlanması gerekir. Engelli vatandaşlarımıza normal bir hayat yaşatmak için engelli olmaları bize engel olmayacaktır" dedi.

Türk ve Dünya tarihinin en önemli çatışmalarının yaşandığı Çanakkale cephelerini gezen engelli vatandaşlar, Çanakkale'yi ilk kez gördüklerini ve çok etkilendiklerini dile getirdiler. Geziyi organize eden Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'e teşekkür eden engelli vatandaşlar ve aileleri bol bol fotoğraflar çekinip rehberlerden Çanakkale Zaferi'nin etkileyici hikayelerini dinlediler .
Kaynak: İHA