Seyir Halindeki Otomobilde Yılan Paniği

Kadıköy'de seyir halindeyken ayaklarının üzerinde yılan gezindiğini fark eden sürücü, panik halinde otomobilini bırakıp kaçtı.

Seyir Halindeki Otomobilde Yılan Paniği
Olay, dün saat 23.00 sıralarında Şemsettin Günaltay Caddesi üzerinde meydana geldi. Yüksel Aktaş, 34 EOD 27 plakalı Şahin model otomobiliyle cadde üzerinde seyir halindeyken ayaklarının üstünde bir şeyin gezdiğini fark etti. Eğilip baktığında yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki yılanı gören Aktaş, otomobilini heyecanla ışıklarda durdurdu. Korku içerisinde otomobilden inen Aktaş, panik halinde koşmaya başladı.

Çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilen sürücü, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, gözden kaybolan yılanı aramaya başladı.

Cadde üzerinde de paniğe sebep olan yılan, yaklaşık 30 dakika süren çalışmanın ardından gizlendiği gaz ve fren pedallarının arkasından çıkarıldı. Yılan etkisiz hale getirildi.

Çalışmalar sebebiyle trafik durma noktasına geldi. Yılanın 3 gün önce evlerinin önünde otomobilin motor kısmına girdiğini söyleyen sürücü Yüksel Aktaş, kaputu açıp baktıklarında bir şey görmediklerini ve hayvanın kendiliğinden çıkıp gittiğini düşündüklerini söyledi.

Aktaş, “Yolda gidiyorduk. Pedal tarafından bir şey çıktı, biz de şaşırdık. Çıktık arabadan baktık yılan. 3 gün önce motorun içine girmişti. Biz de herhalde çıktı diye düşündük. Yolda giderken kafasını pedalların oradan çıkardı. Bir an korktuk, hemen dışarı çıktık" dedi.

Olay esnasında caddede yürüyen bir vatandaş ise, “Şimdi buradaki araba kırmızı ışıkta durdu. Şoför arabadan bağırarak indi. Bir de baktık bu kadar yılan" diye konuştu.

Sürücü Yüksel Aktaş, yılanın etkisiz hale getirilmesinin ardından otomobiline binerek uzaklaştı. Kapanan yol tekrar trafiğe açıldı .