Moğollar Bursa’da Toplanacak

Moğolistan Ankara Büyükelçisi Ochir Ochirjav, dünyanın dört bir tarafındaki Moğolların, ekim ayında Bursa’da bir araya geleceğini söyledi.

Moğollar Bursa’da Toplanacak
Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) ve Bursa Girişimci İşadamları Derneği(BUGİAD)'nin daveti ile Bursa’ya gelen Moğolistan Büyükelçi Ochirjav, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti. Konuk büyükelçi, Vali Şahabettin Harput’un yurt dışında olması sebebiyle Vali Vekili Sabahattin Yücel ile görüştü. Moğol Büyükelçi’ye Bursa hakkında bilgi veren Yücel, Türklerin kökeninin ise Moğolistan’a kadar dayandığını anlattı. Moğolistan Ankara Büyükelçisi Ochirjav ise Bursa’yı gezdiği kısa süre içinde çok etkilendiğini dile getirdi. Bursa’nın Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olma özelliğini hala taşıdığını söyleyen Ochirjav, aynı zamanda ise sanayileşmeyi ve ekonomik gelişmeyi çok iyi gerçekleştirdiğini belirtti.

1990’lardan bu yana Moğol gençlerin Uludağ Üniversitesi’nde eğitim aldığını belirten Ochirjav, şuanda da 20 öğrencinin Bursa’da eğitim gördüğünü kaydetti.

Önümüzdeki Ekim ayında dünya Moğollarının toplantısını Bursa’da yapacaklarını vurgulayan Ochirjav, amaçlarının iki halkın birbirini tanıması ve işbirliğinin artırılması olduğunu ifade etti.

Ochirjav, Moğolistan’dan aralarında sanatçıların da bulunduğu 150 delegenin geleceğini, Bursa’da konserler başta olmak üzere çok çeşitli etkinliklere imza atılacağını kaydetti.

Moğolistan Büyükelçisi Ochirjav, iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerinin de her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, Türk Hava Yolları’nın temmuz ayından itibaren Ulan Batur’a uçak seferi düzenleyeceğini sözlerine ekledi. Vali Vekili Sabahattin Yücel, konuk büyükelçiye İznik çinisi hediye ederken, Büyükelçi Ochirjav ise Yücel’e, Moğolistan’a özgü keçeden yapılmış satranç takımı takdim etti.