Moğollar Bursa’da Toplanacak
Moğolistan Ankara Büyükelçisi Ochir Ochirjav, dünyanın dört bir tarafındaki Moğolların, ekim ayında Bursa’da bir araya geleceğini söyledi.

1990’lardan bu yana Moğol gençlerin Uludağ Üniversitesi’nde eğitim aldığını belirten Ochirjav, şuanda da 20 öğrencinin Bursa’da eğitim gördüğünü kaydetti.
Önümüzdeki Ekim ayında dünya Moğollarının toplantısını Bursa’da yapacaklarını vurgulayan Ochirjav, amaçlarının iki halkın birbirini tanıması ve işbirliğinin artırılması olduğunu ifade etti.
Ochirjav, Moğolistan’dan aralarında sanatçıların da bulunduğu 150 delegenin geleceğini, Bursa’da konserler başta olmak üzere çok çeşitli etkinliklere imza atılacağını kaydetti.
Moğolistan Büyükelçisi Ochirjav, iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerinin de her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, Türk Hava Yolları’nın temmuz ayından itibaren Ulan Batur’a uçak seferi düzenleyeceğini sözlerine ekledi. Vali Vekili Sabahattin Yücel, konuk büyükelçiye İznik çinisi hediye ederken, Büyükelçi Ochirjav ise Yücel’e, Moğolistan’a özgü keçeden yapılmış satranç takımı takdim etti.
