Hakan Şükür gösteri maçında forma giydi

Eski milli futbolcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, İnegöl'de açılışına katıldığı halı sahada oynanan gösteri maçında forma giydi.

İlçede çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Tahtaköprü beldesine geçen Şükür, Tahtaköprü Belediyesi tarafından Spor Toto Başkanlığı ve İller Bankası'nın desteğiyle yapılan Tahtaköprü Halı Sahası'nın açılış törenine katıldı.

Hakan Şükür, törende yaptığı konuşmada, tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, ''Belki çok küçük bir tesis gibi gözükebilir, büyük ölçekte düşündüğünüzde ama küçükler büyükleri oluşturur. Bu küçük kardeşlerimiz bu tesislerden çıkacaklar'' dedi.

Bursa'da 2 sene futbol oynadığını ifade eden Şükür, ''İnegöl'e defalarca geldim. Tahtaköprü'ye ilk defa geliyorum. Teşkilattaki arkadaşlarımız da burayı çok güzel anlattılar. O kadar yoğun programın arasında burada olma gereğini hissettim. Bugün çok fazla konuşmadan, sahada konuşacağım. Siyasetin yenisiyim bunu kabul ediyorum. Ben futbolu çok seviyorum, sporu çok seviyorum'' diye konuştu.

-''Engellilerle ilgili yasa teklifi hazırlıyorum''-

Spor anlamında önemli hizmetler yapmak istediğini ifade eden Şükür, şunları kaydetti:

''Bununla ilgili ekip çalışması yapıyoruz. Siyasette adaptasyon dönemi geçiriyorum. İnşallah burası gibi birçok belde de birçok ilçede, şehirde sporcu kardeşlerimiz için çok önemli şeyler yapmak istiyorum. Bunun için de çalışıyorum. Ama en önemlisi engelli kardeşlerimizle ilgili çalışıyorum. İnşallah onlarla ilgili yasa teklifi hazırlıyorum. Bunları belki önümüzdeki günlerde medyadan takip edeceksiniz. Çünkü ben bir engelli federasyonlarının hemen hemen hepsine üyeyim. Ve onlarla ilgili, onların şikayetleriyle ilgili yarın hepimizin belki de bir engelli potansiyeli olduğumuz düşünülürse, biraz geride kalmışlığı ön tarafa çıkarma adına çalışmalar yapıyorum. Belki bunlar sosyal sorumluluk projeleri ama siyaset bir şekilde yürürken, giderken, başarılara ulaşırken, hiçbir birimi, hiçbir yeri, hiçbir insanı unutmamalıyız. Bugün sporcularla uğraşıyoruz, yarın engellilerle, ülkemizin her insanıyla kucaklaşmak istiyorum. Benim hayata bakış açım bu.''

''Mutlaka hatalarımız oluyor. Sizler de bizlere kızıyorsunuz'' diyen Şükür, ''Ama insanın doğasında var hepimiz hata yapıyoruz. Bir şekilde gittiğim her yerden helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin. Ben belki oynadığım dönemde birçoğunuzu üzdüm. Belki başka takım taraftarıydınız. Belki kendi takımımın taraftarıydınız'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise Tahtaköprü'den çıkmış çok değerli futbolcular olduğunu kaydederek, ''Fenerbahçe'de oynamış Cengiz Alp ve son şampiyon Galatasaray'ın kaptanı Ayhan Akman Tahtaköprülü. Demek ki Tahtaköprü'nün futbolcu yetiştiren bir kimliği var'' dedi.

Açılışın ardından halı sahada, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit'in kurduğu Tahtaköprü karması ile milletvekili Hüseyin Şahin'in oluşturduğu şöhretler takımı, gösteri maçında karşı karşıya geldi.

İnegölspor forması giyen milletvekili Hakan Şükür'ün de oynadığı maçta, eski futbolcular Cengiz Alp ve İsmail Güldüren de yer aldı. Maçı şöhretler takımı, performansıyla eski günlerini aratmayan Hakan Şükür ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın attığı gollerle 2-1 kazandı .
Kaynak: AA