Fethiyeli Küçük Mücitler Eserlerini Sergiledi

Fethiye’de düzenlenen 6. Uluslar arası Sanat Eğitimi Proje ve Tasarım Olimpiyatı’nda pinpon topları ve çeşitli plastik malzemelerden yapmış oldukları Koyun Tasarımı ile Dünya 1. olan Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulu’nun küçük mucitleri tasarladıkları ilginç buluşları beğeniye sundu.

Fethiyeli Küçük Mücitler Eserlerini Sergiledi
Dispanser Sokak’ta açılan ve 2 gün açık kalacak sergide Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulu öğrencilerinin kendilerinin tasarladığı yaklaşık 150 ilginç eser Fethiyeliler tarafından büyük beğeni toplarken, indüksiyon akımı ile kendiliğinden yanan ampul, çılgın çember, İmkansız merdiven, El Pili, Elektronik Vinç, kesişen Aynalar, Elektrik şelalesi gibi öğrenciler tarafından tasarlanan yaklaşık 150 bilim teknolojisi izleyenleri adeta hayrete düşürüyor.

Bilim Şenliği sergisinin açılışını Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Şube Müdürü Akif Usta ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş birlikte yapıp, ardından sergiyi gezdiler. Okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilim şenliği sergisi ile ilgili olarak açıklamada bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, “Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulu’nun bilim şenliği sergisi gezdik ve öğrencilerimizin yaptığı eserleri inceledik. Bu bilim şenliğinde öğrencilerimizin bir yıl boyunca gerek Muğla ilinde, gerekse ulusal bazda olsun yaptığı çalışmaların bir örneği sergileniyor. Çocuklarımızın çok güzel dahiyane buluşları var. Bu bilim şenliğinin düzenlenmesine katkı sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Dindar Akgül ise “Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulu olarak bugünkü bu sergimizin amacı Fethiyeli öğrencilerin neler yapabileceğini göstermektir. Aynı zamanda öğrencilerimizin yaptığı bu ilginç buluşları Fethiye halkı ile paylaşmak istedik. Bu nedenle de insanların en fazla gelip geçtiği Dispanser Sokağı tercih ettik. Bu bilim şenliği sergimiz iki gün boyunca açık kalacaktır. Cuma günü akşama kadar vatandaşlarımız gelip öğrencilerimizin buluşları görebilirler” dedi.

Kaynak: İHA