Çal’da Don Üzüm Bağlarını Kuruttu

Denizli’nin Çal İlçesinde yaşanan don sebebiyle üzüm bağları büyük zarar görürken, yaklaşık 120 bin dekarlık alanda üzüm üretiminin bittiği belirtildi.

Çal’da Don Üzüm Bağlarını Kuruttu
TBMM İdare Amiri ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, bölgeye giderek üzüm üreticileriyle görüşüp, sıkıntılarını dinledi. Çal İlçesinin İsabey ve Denizler beldeleri ile Belevi, Bayıralan,Yazır, Mahmutgazi ve Aşağıseyit köylerinde don felaketinin bağlarda yüzde 100, Çal ilçe merkezi, Selcen, Hançalar ve Akkent beldeleri ile Afaklar, Kocaköy, Kuyucak, Çakırlar ve Bahadınlar köylerinde yüzde 50 oranında üzüm bağlarını kuruttuğu belirtildi. Bölgeye giderek bağlarda incelemelerde bulunan ve üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen CHP Denizli Milletvekili Keskin yaptığı açıklamada, “Durum tam bir felaket. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı ve kayıtlı olmayan 6 bin 500 çiftçi ailesinden 3 bini büyük zarar içerisinde” dedi

Adnan Keskin, bağların kurumasından dolayın Çal yöresinde 5 yıl süreyle şaraplık üzüm yetiştirilemeyeceğini, bu durumun üreticileri olduğu kadar şarap imalatçısı firmaları da sıkıntıya sokacağını belirterek, “Bölgede milyonlarca liralık zarar var. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri zarar tespiti için bölgede incelemeler yapıyor. Siyasi görüş farkı gözetmeden iktidar partisinin Denizli milletvekilleri ile güç birliği içinde bu yaraları sarmak zorundayız. Aksi halde Türkiye’nin üzüm deposu olan Çal ilçesinin ekonomisi tamamen iflas eder. Yaşanan felaket çok ciddi ve vahim boyutlarda.” dedi.

Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı ise, ilçenin don olayının ilçeye büyük zarar verdiğini belirterek, “Bölge üzüm üretiminden geçimini sağlıyor. Devletten bu konuda yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA