Bir Otobüste 200 Öğrenci

Yozgat’ın Saraykent ilçesinde bin öğrencinin eğitim gördüğü okul çürük raporu verilip kapatılınca öğrenciler servisle bir başka okula taşınmaya başlandı.

Bir Otobüste 200 Öğrenci
Bin öğrencili okula bir servis aracı tahsis edilince bir otobüsle en az 200 öğrenci taşınıyor.

Van’da meydana gelen depremin ardından, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda depreme dayanıklılık testi yaptırdı. Yapılan testler sonucundan Saraykent İlköğretim Okulu'na çürük raporu verildi.

Bunun üzerine Yozgat Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla okul ocak ayında eğitim öğretime kapatıldı. Öğrenciler ise Fatih Mahallesi'nde bulunan Marziye İbrahim Ertek İlköğretim Okulu'nda eğitim görmeye başladı.

Saraykent Belediyesi, Saraykent İlköğretim Okulu öğrencilerinin uzakta olan yeni okullarına rahat gidip gelmeleri için bir otobüs tahsis etti. Ancak bin öğrencinin bulunduğu okula bir servis aracı tahsis edilince otobüs yetersiz kaldı.

Okula saatinde yetişmek isteyen öğrenciler, otobüse mecburen binmek zorunda kaldıklarını ve küçük çocukların ezilme tehlikesi geçirdiklerini belirterek, “Bir otobüse 250-300 kişi biniyor, öğrenciler birbirini ezerek okula gidip geliyor. Bazen otobüs almadığı için küçük çocuklar kapılara sıkışıyor. Servis sayısının artırılmasını ve kendi okulumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Otobüs şoförü ise bin kişilik öğrenciyi 2 seferde taşıdığını belirterek, “Bir otobüsle en az 450 öğrenci taşıyorum. Çok tehlikeli ancak yapacak bir şey yok. Bana emir veriyorlar, ben de taşıyorum. Polis sürekli beni çeviriyor, ben de zor durumda kalıyorum” diye konuştu.

“ÇÜRÜK RAPORU VERİLEN OKULUMUZ YIKILIP YENİDEN YAPILSIN”

Saraykent İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenci velilerinden Aslan Zambak, okullarına ocak ayında çürük raporu verilerek öğrencilerin tahliye edildiğini belirterek, “Ocak ayında Sarıkaya ilçesinde bir deprem meydana gelmişti. Bunun üzerine yetkililer bizim okulumuzu çürük diye kapattılar. Çocuklarımız 4 aydır rezillik içerisinde eğitim görüyor. Saat 06.00’da yola düşüyorlar. Biz en kısa sürede Saraykent ilçesine yakışır bir okul yapılmasını istiyoruz” dedi.

Mesut Yücel isimli veli de, “Çocuklarımız sabah 06.00’da kalkıyorlar. 20 kişilik otobüse 80-100 kişi doldurularak sıkışık vaziyette diğer okula götürüyorlar. Şimdi ise çürük raporu yok diyorlar. Yüzde 55 çürük raporu nereye gitti? Daha önce yeni okul yaptırmak isteyenler şimdi yok oldu. Okulumuza güçlendirme yapacaklarmış ama biz kesinlikle bu okula çocuklarımızı okula göndermeyi düşünmüyoruz. Biz ilçemize yeni bir okul yapılmasını istiyoruz. Bu okul yıkılıp yerine yeni bina yapılsın. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bize sahip çıkmalarını istiyoruz“ diye konuştu.

Bekir Kavasoğlu isimli veli ise, İstanbul’da birçok şehirde kentsel dönüşüm yapılarak devletin çürük binaları yıkıp yerine yenisini yaptığını ifade etti.

Kavasoğlu, “Saraykent ilçesinde bin öğrencinin eğitim gördüğü çürük okulu yıkmak yerine güçlendirme yapıyorlar. Biz bu okula çocuğumuzu göndermeyiz” dedi.

Meryem Öcal da torunlarının Saraykent İlköğretim Okulu'na gittiğini belirterek, “Bu okula önce çürük dediler, şimdi ise sağlam diyorlarmış, biz okulun yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Okulda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise konu ile ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı .
Kaynak: İHA