Belediye Kanalizasyon Projelerinin Temelini Attı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Velioğlu Mahallesinde, belediye kanalizasyon projelerinin temelini attı.

Belediye Kanalizasyon Projelerinin Temelini Attı
Çaycuma ilçesinde, Velioğlu, Gemiciler ve Yeşiltepe Mahallesini kapsayan kanalizasyon projesi temeli atıldı. Temel atma törenine, İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek, İl Genel Meclisi üyesi Arif Sefercik,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, işadamı Kadir Alagöz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından belediye Başkanı Mithat Gülşen konuşmak için kürsüye geldi. Başkan Gülşen kanalizasyon bu mahallelerle ilgili öncelikli sorunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Gülşen, “Biz 2004 yılında göreve geldiğimizden bu tarafa, Belediye Meclisi üyeleriyle Mahallemiz adına, projelerimizin hayata geçmesi adına, İller Bankası ile yoğun bir çaba içindeydik. Kanalizasyon bu Mahallerle ilgili öncelikli sorunlarımızdan bir tanesiydi. Önce imarının yapılması gerekiyordu. İller Bankası hibe kaynaklı İmarımızı bir kuruş para vermeden yaptı. Yaklaşık tahmini bedeli 2 milyon TL dir. İmarını yaptıktan sonra biz kanalizasyon projesini yapmamız gerekiyordu. Yeşiltepe Mahallemiz Gemiciler kısmen belli noktaları ve Velioğlu Mahallemizin tamanının projesini yaptırdık. İller bankası tarafından zaman içerisinde kontrolü yapıldı. Bu proje bizim için çok önemliydi yaklaşık 5 milyon altıyüzbin Türk lirası 13.09.2011 tarihinde İller Bankasında ihalesi yapıldı. 2 milyon 244 bin TL yüklenici firmayla beraber yaklaşık 2 ay evvel yer teslimini firmaya yaptık. Bugün resmi törenimizi gerçekleştiriyoruz. İlçemize hayırlı olsun. “dedi Kaymakam Hasan Yaman ise artık beldelere de yap boz Belediyecilik döneminin bittiğini vurguladı. Yaman; “Velioğlu Yeşiltepe ve Gemiciler mahallesi kanalizasyon şebekesi temel atma törenine hoş geldiniz. Bu bölgenin bu mahallelerin projenin gerçekleşmesiyle önemli bir eksikliği önemli bir ihtiyacı da da giderilmiş olacaktır. Bizde görev yaptığımız ilçelerde ziyaret ettiğimiz beldelerde artık yap boz belediyecilik dönemi bitmiştir. Artık Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis üyelerimiz, Fen işlerimiz ve vatandaşımız beldelerinin, ilçelerinin, uzun vadede hem sosyal donatılarıyla hem çocuk parklarıyla yeşil alanlarıyla planlıyorlar. projenin İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi konuşmaların ardından kurban kesilerek temel atma töreni sona erdi .
Kaynak: İHA