AA'dan doğum günü pastası

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın 92. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Vasip Şahin, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle pasta kesti.

AA Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün kurumun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında valiler, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Erenler ilçesindeki spor tesislerinde düzenlediği futbol maçına katılan Öztürk, katılımcıların kendilerini onurlandırdığını belirterek, herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı'nın 1920 yılında Kurtuluş Savaşı'nı duyurmak için kurulduğunu anımsatan Öztürk, ''92 yaşındayız, kendimizi genç bir delikanlı gibi hissediyoruz. 92. yılın özelliği şu, 100. yıl vizyonumuzu bu sene açıkladık, geçtiğimiz ay ve 2020 yılında inşallah dünyanın en etkili 5 ajansından biri olmak için kendimize bir hedef koyduk'' dedi.

Ajansın hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla logosundan teşkilat yapısına kadar her şeyi değiştirdiklerini anımsatan Öztürk, ''Şu anda tek dilde yayın yapıyoruz. İnşallah 11 dilde yayın yapacağız, bu hedeflere ulaşmak için de özellikle bölge müdürlüklerimizi çok güçlendiriyoruz. Onların üzerine inşa edilmiş bir ulusal ajans, onun da üzerine inşa edilmiş bir uluslararası ajans olacağız inşallah. Sizlerin destekleri, katkıları ve dualarıyla bunu gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Öztürk, gençliği ve çocukluğunun Sakarya'da geçtiğini belirterek, ''İzmit'ten Bolu'ya kadar olan bütün güzergahta hatıralarımız var. Bolu Dağları'nda yürüyüşlerden Düzce'deki şelalelere kadar bütün bölgede çocukluğumuzun, gençliğimizin hatıraları var. En çok da bu şehirde büyümemiz... O yüzden ayrıca bir mutluluk duyuyorum. Bölgenin tamamında bölge müdürlüğümüzün olması, bu bölgeye ayrı bir önem vermemize de vesile oluyor'' ifadelerini kullandı.

-Sakarya Valisi Büyük-

Sakarya Valisi Büyük ise Sakarya'da bölge müdürlüğü oluşturulmasıyla bölgenin sesinin dünyaya ve Türkiye'ye duyurması noktasında çok önemli başlangıç yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nı herkesin doğru ve güvenilir haberi dünyaya anlatma noktasındaki en önemli haber ajansı olarak bildiğine ve takdir ettiğine dikkati çeken Büyük, ''Sakarya için ayrıca bir kıvanç vesilesi oldu, bölge teşkilatımız oldu, şimdi de 92. yılını güzel bir etkinlikle Bölge Müdürümüz Atakan Çelik'in özel gayretleri var, teşekkür ediyoruz. Valilerimize, belediye başkanlarımıza, sendikalarımızın başkanlarına, meslek örgütlerimizin başkanlarına, katılımcılara teşekkür ediyorum, başta genel müdürünüz olmak üzere'' şeklinde konuştu.

-Bolu Valisi Özçimen-

Bolu Valisi Özçimen de AA Genel Müdürü Öztürk ile yıllardır tanıştıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

''Çok başarılı çalışmalarıyla genel müdürlüğe kadar yükseldi. Ülkemizin gururu bir teşkilatın başında. Çok güzel bir vizyon koymuşlar. Bu vizyonu koyanları tebrik ediyorum. Türkiye, ikinciliğe razı olmayan insanlarla yükselir. Her alanda birinciliği göze almalı, birinciliği hedeflemelidir. Bu, insanlara uzak gelebilir ama ilk 5'i bile az görüyorum. Yüzyıllarca, asırlarca dünyayı adaletle yönettik, onun için ülkemize sıradanlık yakışmaz. Anadolu Ajansı'nı bu üstün vizyonundan dolayı tebrik ediyorum, 92. yılından dolayı tebrik ediyorum, daha nice 92. yıllara diyorum.''

-Düzce Valisi Şahin-

Düzce Valisi Şahin de Kurtuluş Savaşı'nı dünyaya duyurmak amacıyla kurulan ajansın muasır medeniyet yolculuğunun meşalesi ve dünyaya açılan penceresi olarak Türkiye'yi en iyi şekilde duyuracağını ve temsil edeceğini ifade ederek, ''Bu vizyonu ve misyonu sayın genel müdürümüzün şahsında tüm ekipte görüyorum. Böyle bir güne de şahit olmanın, böyle bir vizyonun açıklanmasına da şahit olmanın haklı gururunu yaşıyorum'' dedi.

-Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu-

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Anadolu Ajansı'nın 92. yılının Sakarya'da değerli valiler, AA Genel Müdürü Öztürk ve belediye başkanlarının katılımıyla kutlanmasından büyük mutluluk duyduğunu ve çalışmalarından her zaman memnuniyet duydukları Anadolu Ajansı'nın nice 92. yıllara ulaşmasını temenni etti.

-Bolu Belediye Başkanı Yılmaz-

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da ajansın büyük hedefler koyduğunu anlatarak, ''Zaten bu hedefi gerçekleştirme konusunda üzerimize düşen varsa yardımcı olacağız. Zaten böyle bir hedefi koymak da gerçekleştirmek için birinci gündem, bu gündemi yakalamışsınız. Allah yar ve yardımcınız olsun. Sizin sayenizde biz de artık Süper Lig'e çıkmış olacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından AA Genel Müdürü Öztürk, valiler ve belediye başkanlarıyla üzerinde ''Güçlü Türkiye'nin Güçlü Haber Ajansı'' yazan pastayı kesti.

Katılımcılar daha sonra AA Sakarya Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla futbol maçı yaptı .
Kaynak: AA