Nazilli’de Bilinçli Gençler Yetişiyor

Bilinçli Gençler Derneği’nin ülke çapında yürüttüğü ‘Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ kapsamında Nazilli Şehitler İlköğretim Okulu Bilinçli Gençler Grubu, İsabeyli 80.

Nazilli’de Bilinçli Gençler Yetişiyor
Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme yurdunu ziyaret etti. Yurtta kalan çocukların sevgiye ve ilgiye olan ihtiyaçlarını gidermek, iyi zaman geçirmelerini sağlamak ve okul içerisinde yardımlaşma bilinci oluşturmak için çocuk yuvasına bir ziyaret düzenlediklerini ifade eden okul müdürü Osman Nalbantoğlu; “Bilinçli Gençler Derneği’nin ülke çapında yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi daha önce dünyanın hiçbir yerinde gerçekleşmemiş, Türkiye'de herkesin ilk defa bir arada olduğu bir gençlik hareketi başlatarak, gençliğin enerjisiyle tüm bireyleri toplumsal dayanışmayı yeni baştan inşa etmeye çağırmaktadır. Biz de okul olarak var olan sorunların çözümlerinde yer aldığımızı göstermek için Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne dahil olduk. Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Fatma Bahadır koordinatörlüğünde Bilinçli Gençler Ekibimizi oluşturduk. Bilinçli Gençlerle yapılan toplantılar sonucunda okulumuzda yardımlaşma bilincinin canlanması için neler yapacağımızı ve projenin aşamalarını belirledik. Tüm okulun yoğun katılımıyla gerçekleşen proje sonunda, öğrencilerimizin yüreklerinden damlayan minik yardımlarını, kardeşlerine ulaştırmaktan mutluyuz. Bizler inanıyoruz ki, Gençliği, bugünün sorunlarından uzak tutmamız, geleceğin temellerini eksik inşa etmemiz demektir” dedi.

Bilinçli Gençler Ekibi ile Çocuk Yuvası yönetimi arasında yapılan görüşmeler neticesinde yurttaki çocukların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen çamaşır, oyuncak, kırtasiye gibi malzemeler yuvadaki çocuklara hediye olarak götürüldü. Ayrıca öğretmenlerin yaptığı pasta ve börekler de yurda götürülerek Bilinçli Gençlerle yuvada kalan çocukların eğlenceli zaman geçirmeleri sağlandı .
Kaynak: İHA