Mşü Öğrencilerinden Örnek Davranış

Muş Alparslan Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren bir grup öğrencinin topladığı kitaplarla, merkeze bağlı Karlıdere Köyü İlköğretim Okulu'nda kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, üniversitenin eğitim fakültesi öğrencilerin ''Topluma Hizmet Uygulamaları Projesi'' kapsamında, kitap topladığını söyledi.

Atalan, şöyle konuştu:

''Sorumluluk bilincini yerine getirmeye çalışan öğrencilerimiz, buradaki öğrencilere faydalı olmaya çalıştı. Gençlerimiz evlerinde ve okulda yapmadığı işi burada yaptı. Birkaç öğrencinin girişimleri sonucu bazı şeyler değişebiliyorsa, toplum olarak neler değiştirebileceğimizi düşünemiyorum.''

Öğrenci Temsilcisi Engin Akyol ise, köy okulunda kütüphane kurulması için, 3 aydan beri 4 kişiyle çalıştıklarını bildirdi.

Akyol, ''Ekip olarak kütüphane kurmak için ilk önce okulumuzu belirledik. Okulun kütüphaneye ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. 3 ay boyunca yürüttüğümüz çalışma sonucu bugün kurduğumuz kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Bu işe proje olarak bakmıyoruz. Aslında bu vicdani bir görev. Bunu her zaman uygulamayı planlıyoruz. Çalışmalarımızda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Açılışa, MŞÜ Rektör Başdanışmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Kayrı, Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğrenciler ve köylüler katıldı.

Kaynak: AA