Köylüler, Sağlıklı Dişlere Kavuşacak

Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bir ilki gerçekleştirerek, özel olarak donattığı mobil ağız ve diş sağlığı aracıyla bundan sonra kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara düzenli olarak hizmet verecek.

Köylüler, Sağlıklı Dişlere Kavuşacak
Ağız ve Diş Sağılığı Polikliniğinde yer alan malzemeler monte edilerek hazırlatılan mobil ağız ve diş sağlığı aracı hizmete girdi. Adıyaman Sağlık Müdürlüğü önünde Vali Ramazan Sodan, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, çeşitli kurum ve kuruluş müdürleri, siyasiler ve sağlık personeli katıldı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Cahit Gökalp, coğrafi konum veya ekonomik nedenler ile kırsalda yaşayan vatandaşların Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden yeteri kadar faydalanamadığını belirterek, sağlık hizmetlerinin yerinde verilmesi için bir çalışma yapıldığını söyledi.

“Yapılan araştırmalar kırsalda yaşayan vatandaşlarımızda çürük görülme sıklığı dolayısı ile diş tedavi ihtiyacının il merkezine göre daha yüksek olduğunu göstermektedir" diyen Gökalp, "Bunun nedeni bu vatandaşlarımızın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde verilen hizmetlere merkezde yaşayan vatandaşlarımız gibi kolay erişememesidir. Gezici ağız ve diş sağlığı hizmeti bu sorunu ortadan kaldıracak aynı zamanda beldelerde yaşanılan diş hekimliği hizmetleri sorununa pratik bir çözüm olacaktır. Aynı zamanda Adıyaman Merkezde dört yıldır devam eden Türkiye’nin en kapsamlı koruyucu ağız ve diş sağlığı programına bu bölgede yaşayan çocuklarında dahil edilmesi sağlanacaktır" ifadelerinde bulundu

Dr. Gökalp, bu amaçla Vali'nin destekleri ile İl Özel İdaresi tarafından bir araç alındığını, tıbbi ekipman ve donanımın ise İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile tamamlandığını belirtti.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 2008 yılında kurulan Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hizmet kalitesinden vatandaşların sürekli memnun olduğunu belirterek, mobil ağız ve diş sağlığı aracıyla bu hizmet kalitesinin artmış olduğunu söyledi.

Vali Ramazan Sodan da, mobil aracın hayırlı olması dileklerinde bulunarak, bu hizmetin güzel ve büyük bir hizmet olduğunu kaydederek, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız bu hizmetten yeterince faydalanamıyordu. Bu hizmetle birlikte kırsaldaki vatandaşlarımız da ağız ve diş sağlığı hizmeti alacak. Bu güzel hizmetlerinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından aracın açılış kurdelesi kesildi. Bir diş hekimi, yardımcı sağlık elemanı ve araç şoföründen oluşan ekip, Pazartesi; Kömür ve Kuyucak, Salı; Kuyulu ve Atakent, Çarşamba; Sarıharman ve Kızılcapınar, Perşembe; Yaylakonak ve Durukaynak, Cuma; Bağpınar’da hizmet verecek .
Kaynak: İHA