İzmit’te Ekmek Ele Alındı

Türk toplumunun en çok tükettiği ekmeğe 1 Temmuz’dan itibaren sağlık ve hijyen standardı geliyor.

İzmit’te Ekmek Ele Alındı
İzmit Belediyesi ev sahipliğinde Gölkay’da ekmek ile ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıya İzmit Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Bulut ve Ayhan Acar, Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk, İzmit Tarım İlçe Müdürü Ahmet Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı ve Sakarya Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Bakkalcılar- Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası 2.Başkanı Ali Taşçı, Büyükşehir ve İzmit Belediyeleri Zabıta Müdürleri, ruhsat denetim müdürleri, gıda mühendisleri katıldı.

Toplantıda konuşan Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, çok önemli bir konuda İzmit Belediyesi’nin öncülük yapmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “1 Temmuz’dan itibaren ekmek satışları rast gele yapılamayacak. Ekmek satışlarına standart geliyor. Hijyen konusuna büyük önem veriliyor. Sadece fırıncılar değil bakkallar ve büfeciler de ekmek satışı sırasında eldiven takacaklar. Kasap, manav eskisi gibi ekmek satamayacak. Belirlenen kuralların eğitimlerine katılanlar ekmek satabilecekler. Hijyen eğitimine katılıp belge alma zorunluluğu getiriliyor. Ekmek satışındaki denetimler sıklaştırılacak. Fırıncılar bu konularda bilgilendirildi. Bakkallara da bu konuda eğitimler verilecek” dedi.

Balcı, artık bakkal ve büfe önlerinde ekmek dolapları olmayacağını ifade ederek, “Ekmek dolapları müşterinin uzanamayacağı yerde olacak. Gelen vatandaş ekmeği elleyemeyecek” diye konuştu.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da yeni yönetmeliğe göre tam buğday ekmeği, kepek ekmeğin bütün bakkalların satmak zorunda olacağını söyleyerek, “Halk tipi ekmek, kepek ekmeği, tam buğday ekmeği ve ekşili ekmek poşete girmeyecek. Bunun dışındaki bütün ekmekler poşet içinde olacak ve poşet üzerinde ekmek ile ilgili her türlü bilgi yer alacak” dedi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut’ta vatandaşın daha sağlıklı ekmek yiyebilmesi konusunda yapılacak her türlü çalışma içinde olacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA