İzmit’te Bin Kişiye Ücretsiz Çorba

Sosyal belediyecilik projeleri ile akla gelen belediyelerden biri olan İzmit Belediyesi farklı bir uygulamaya imza attı.

İzmit’te Bin Kişiye Ücretsiz Çorba
Önümüzdeki haftadan itibaren İzmit’te her gün en az bin kişi ücretsiz çorba içecek. Sabri Yalım Parkı’na montajı yapılan çorba çeşmesini inceleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İzmit Belediyesi insana yatırım yapan, insan odaklı çalışan bir belediyedir. Farklı uygulamalara imza atıyor ve adeta kendimizle yarışıyoruz. Bu projede amacımız öncelikle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın güne sağlıklı bir şekilde başlamasını sağlamak. İnsanlık hali kimi zaman evimizde kahvaltı edecek zaman bulamıyor, bazen de kahvaltı edecek malzemeyi almak için paramız olmuyor. İşte bu durumlarda bu çeşme halkımızın yardımına koşacak” dedi.

Günde 1000 ile 1200 arasında kişiye ücretsiz çorba verecek olan çeşmenin ihtiyaç durumunda sayısının artacağı bilgisini veren Başkan Doğan kısa sürede seyyar çorba çeşmesini de hizmete açacaklarını söyledi.

70 yaşındaki SEKA Emeklisi Ali Güner, Başkan Doğan’a hizmetleri için teşekkür ederek Bekirpaşa Üçyol bölgesine de çorba çeşmesi kurulmasını istedi .
Kaynak: İHA