Herkül Giresun Adasına Çıktı

Giresun Belediyesi Proje Ofisi tarafından yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalışılan "Giresun Adası ve Zamanda Yolculuk Turizmi Projesi" hayata geçti.

Herkül Giresun Adasına Çıktı
Proje koordinatörü Hakan Adanır ve ekibi, dün projenin son çalışmasını yaparak Giresun adasında "altın post "efsanesini canlandırdı

Programa katılan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, adaya gitmeden önce yaptığı açıklamada, "3 bin yıllık geçmişe sahip 'Mayıs Yedisi' geleneğinin yaşatıldığı alanda dileklerin gerçekleşmesi için saç ayaktan geçme, dertlerin belaların denize atılması anlamında denize 7 çift bir tek taş atma geleneğinin o günkü koşullarda ve kişilerce yapılmasını canlandırdık. Bu bir barış projesidir. Değişik kavimlerden gelen insanların bir arada birleşmesi, kaynaşması ve geleceğe yönelik buluşmalarını sağlayacak projedir. Bu çalışmamızı geleneksel hale getireceğiz. Buraya İsveç'ten, İskandinav ülkelerinden, Avrupa'dan birçok turist getirmek ve bunu onlarla yaşamak istiyoruz. Asıl amacımız bu projeyle turizmden pay almak olmaktır” dedi.

Proje üzerinde yaklaşık 3 yıl çalışma yürüttüklerini belirten Giresun Belediyesi Proje Ofisi Koordinatörü Hakan Adanır ise, "Belediye olarak uzun süredir 'zamanda yolculuk' konsepti üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda ürettiğimiz projemizi DOKA'nın da desteklemesiyle hayata geçirme şansımız oldu. Milattan Önce 800 yılına gideceğiz. Bu yıllarda bölgede yaşayan Saka Türkleri, Giresun Adası'nı ziyaret edecek. Adaya altın postu aramak için gelen Herkül ve Argonotlar, ayrıca adada yaşayan Amazonlarla karşılaşacaklar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Giresun adasına gidildi. Burada temsili Herkül, Argonotlar ve Amazon kadınlarla karşılaşan Saka Türkleri, o dönemin araç gereçlerine uygun malzemelerle yemek yedi.

Efsaneye göre o dönemde yaşadığı sanılan aralarında güç tanrısı Herkül'ün de bulunduğu bir grup altın postu ele geçirmek amacıyla Karadeniz'e açılır. Bir sürü serüven yaşayan Herkül ve yanındakiler, şimdiki adı Giresun adası olan 'Aretias Adası'na gelirler. Altın postun burada saklı olduğuna inanan Herkül'ü adada ejderhalar karşılar. Herkül'ün daha önce Stymphales Gölü çevresinden kovduğu kuşlar buraya yerleşmişlerdir. Kuşlar tüylerini ok gibi fırlatarak saldırıya geçerler. Kalkanlarıyla kendilerini korumaya çalışan Argonotlar, sonunda kuşları öldürür ve altın postu aramaya koyulurlar

Kaynak: İHA