Hastaları Yerinden Kaldıran Konser

Psikiyatri hastası olup hastanede yatması gerekmeyen hastaları tedavi ederek topluma kazandırmayı amaçlayan Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, başlattığı yeni uygulama ile olumlu sonuçlar alıyor.

Hastaları Yerinden Kaldıran Konser
Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde hasta ve sağlık personeli tarafından kurulan müzik grubu, 2 ay boyunca çalışarak repertuvar hazırladı. Grup, ilk konserini ise Toplum Ruh Sağlığı Merkez binası olarak kullanılan Dilşikar Hatun Hamamı’nda verdi. Grup üyesi hastaların tedavilerinin başarıyla tamamlanarak taburcu olmaları nedeniyle kutlama havasında geçen konserde grup, sergilediği canlı performans izleyenlerden tam not aldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Türkyılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, hastane başhekimlerinin yanı sıra hasta ve yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde grup üyeleri Türk Halk Müziği’nin seçkin eserlerini seslendirdi. Hastaların müziğin ritmine kendilerini kaptırarak sık sık piste çıkıp oynadıkları konserde renkli görüntüler de yaşandı.

Konser sonrası çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Ayer, şizofreni grubu hastaların toplumda kendilerine düşen payı en az alan hastalar olduğuna dikkat çekerek, sosyal faaliyetlerle hastalığın zaman içerisinde kaybettirdiği anları geri kazandırıp, hastaları toplum içerisinde daha nitelikli bir şekilde var olmaya hazırladıklarını söyledi.

Merkezde tek yönlü ilaç tedavisi ile sınırlı kalmayıp, resimle, müzikle, iş edindirme ve el işi uğraş yöntemleriyle bütünsel bir tedavi uyguladıklarını belirten Ayer, “Müziğin evrensel tınısı hepimizin aklından, kalbinden geçerek bedenimize yayılan enerjide negatif duyguları arındırıp, pozitif duygulara çevirir. Bizde bu evrensel çağrıyla birlikteliği, aynı havayı soluyabildiğimizi göstermek istedik” dedi

Kaynak: İHA