GMKA’dan İlköğretim Okuluna Destek

Balıkesir Zağnospaşa İlköğretim Okulu sanat ve tasarım atölyeleri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 48 bin liraya yenilenecek.

GMKA’dan İlköğretim Okuluna Destek
Zağnospaşa İlköğretim Okulu’nun “Sanat ve Tasarım Atölyelerinin İyileştirilmesi” konulu proje tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Zağnospaşa İlköğretim Okulu Müdürü Salih Yaşar Özsoy, “Okulumuzun sosyal ve sanatsal alanda elde ettiği başarılardan aldığımız güçle ‘Sanat ve Tasarım Atölyelerinin İyileştirilmesi’ projesini hazırladık. Bu proje ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan mali destek almaya hak kazandık. 123 proje arasında ilk 40’a giren bu projemizin uygulanma süresi 4 ay olarak belirlendi. Bu proje ile birlikte görsel sanatlar, teknoloji tasarım atölyeleri ve müzik dersliğimiz teknolojik donanıma sahip olarak öğrencilerimize hizmet verecek” dedi.

PROJE MALİYETİ 48 BİN LİRA

Proje koordinatörü Zağnos Paşa İlköğretim Okulu öğretmeni Bircan Aydoğdu, yeni atölye ile öğrencilerin yaratıcılığının arttırılacağını belirtirken, sosyal ve sanatsal başarıların diğer dersleri de olumlu yönde etkilediğini vurguladı. Öğrencilerin resim ve projeleriyle yenilenecek atölyeleri de inceleyen GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, “Zağnospaşa’nın başarısı bu projenin hayata geçirilmesiyle daha da artacak. Ajans olarak güzel bir projeye destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Toplam maliyeti 48 bin TL olan projenin 44 bin liralık bölümünün GMKA tarafından karşılandığı bildirildi.

Proje ortakları arasında Milli Eğitim, Halk Eğitim Müdürlüğü ile Kalkınma Bakanlığı da yer alıyor. Görsel sanatlar, teknoloji tasarım ve müzik derslerine büyük önem veren Zağnospaşa İlköğretim Okulu bu çalışmaları ile başarılarını taçlandırdı. Sanatsal, sportif, sosyal alanda il ve Türkiye çapında yarışmalara katılan 76 öğrenci çeşitli dereceler alarak okullarını başarı ile temsil etti. 14 öğrenci resim dalında yapılan çeşitli yarışmalarda il birincisi oldu. Voleybol kızlar, jimnastik, atletizm, satranç, masa tenisi ve halk oyunlarında il birinciliği, oryantringde Türkiye birinciliği elde edildi. Bu çalışmalar sonucu bazı öğrenciler Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandı .
Kaynak: İHA