Gençlerden ''geleceğini Söndürme'' Projesi

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı Gençlik Kolu üyeleri, ''Geleceğini Söndürme'' projesinin tanıtımını yaptı.

Fatoş Abla Koleji'nde düzenlenen tanıtıma AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, HASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Engin Öztürk, Fatoş Abla Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fatoş Özyurt katıldı.

HASVAK Gençlik Kolu üyeleri ve Fatoş Abla Koleji İlköğretim Okulu öğrencilerinin paydaş olarak yer aldığı projede, ilköğretim öğrencilerinde sigaranın sağlığa zararlarına ilişkin farkındalık yaratılması amaçlandı.

Tanıtımda konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Şanlı, ''Toplumumuzun bu kötü alışkanlıktan arındırılması yüreği güzel çocukların, gençlerin attığı adımlarla olacak. İnşallah bunu başaracağız'' dedi.

HASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk ise ''Proje, çok güzel. Gençlerimiz Türkiye'de ilk defa yapılan bir projeyi yürüttü. Çocuklar lütfen hiç sigaraya alışmayın, körpe ciğerlerinize yazık'' diye konuştu.

Fatoş Özyurt da projeyi canı gönülden desteklediğini belirterek, gençlere sigaraya başlamamaları ve özenmemeleri çağrısında bulundu.

Programın sonunda AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı'ya, ''Ayın Hayırseveri Ödülü'' takdim edildi, öğrencilere ise sertifika verildi.

Projenin diğer ilköğretim okullarında da sürdürüleceği bildirildi.

Kaynak: AA