Genç Bisikletçiler Yarıştı

İzmit Belediyesi Gençlik Haftası dolayısıyla Bisiklet Yarışması düzenledi.

Genç Bisikletçiler Yarıştı
Gençlik Haftası Bisiklet Yarışı Kocaeli Fuarı göl çevresinde gerçekleşti. Sporcuların ve bisiklet severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışta genç katılımcılar dostluk ve barış mesajları verdi. Yarışı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Bisiklet İl Temsilcisi Mehmet Bozdemir, Brisaspor Menajeri Nadir Yavuz ilgiyle izledi.

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Spor Birimi tarafından organize edilen yarışa 6 kategoride toplam 62 sporcu katıldı.

Milli Hakem Mustafa Seyrek ve hakemler Emin Kahyaoğlu, Banu Furuncu, Nadir Yavuz, İrfan Demirbüken’in yönetiminde gerçekleşen yarışta erkekler 10 km’de 10 tur bayanlar ise 6 km’de 6 tur yarıştılar.

Yarış sonrasında tüm sporculara ve bisiklet severlere katılımlarından ötürü teşekkür eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Spor müsabakalarının kazananı kardeşliktir, barıştır. İzmit Belediyesi olarak yaptığımız tüm spor çalışmalarında bu anlayışı temel alıyoruz. Gençlik haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz bu yarış gençlerimizin de sporda bizimle aynı görüşü benimsediklerinin bir göstergesidir. Bisiklet konusunda ne kadar önemli çalışmalar yaptığımızı artık hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu duruşumuz bundan sonrada aynı olacak. Bisiklet bir spor dalı olduğu kadar ulaşım ve çevre konularında bir şehrin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli parametrelerdendir. Bisiklet yolları ve diğer çalışmalarımız tamamlandığında İzmit Bisiklet Dostu şehir olarak adımızı tüm ülkeye ve dünyaya göstereceğiz” dedi.

Sözlerine son günlerde başlattıkları kampanya hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Doğan, “Bu yıl ‘Bisikletsiz Çocuk Kalmasın’ sloganıyla başlattığımız kampanyada çocuklarımıza bisiklet dağıtımlarına başladık. 5. Sınıf öğrencilerimize hediye ettiğimiz bu bisikletler onlara bisiklet kullanım alışkanlığını benimsetmek için önemli bir adım oldu” diye konuştu.

Yarış sonrasında bulundukları kategoride ilk üçe girenler madalya ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. Yarıştıkları kategorilerde birinciliği kazanan Sadullah Alev, İbrahim Yücel, Aybuke Köksel, Okan Marabaoğlu, Ece Yıldırım ve Ali Kaşar’a madalyalarını İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan verdi .
Kaynak: İHA