Cizre'de Ağaçlandırma Çalışması

Cizre Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce, yeşil alanların oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İş-Kur Şırnak İl Müdürlüğü ile Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Cizre çevresinde ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, ilçenin çevresinde yeşil alanlar, piknik ve dinlenme alanlarının yok denecek kadar az olduğunu, özellikle yaz aylarındaki sıcak iklim de serin ve yeşil alanların oluşturulmasını zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Vatandaşların esenliği ve boş zamanlarını nezih ve temiz ortamlarda değerlendirmesine vesile olacak yeşil alanların oluşturulmasında, alan ve fidan temini Cizre Adliyesi tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Sağlam, ''Mali katkıyı İl Özel İdaresi, işçi desteği İş-Kur tarafından sağlanmış olması, Kaymakamlığımızın da bu çalışmanın koordinasyonunda görev almasıyla her bir kurumumuzun emeği ve desteği önemli rol oynamıştır'' dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü M. Faruk Özervarlı da yaklaşık 30 dönüm civarında olan hatıra ormanının çevresi tel ve direklerle koruma altına alınarak ağaçların sulanmasının sağlandığını belirtti.

Caferi Sadık mevkisinde vatandaşların ziyaret ve mesire alanı olarak kullanmalarını sağlamak için 2 bin fidan dikildiğini kaydeden Özervarlı, yeşil bir ortam kazandırılmasının hedeflendiğini bildirdi .
Kaynak: AA