Beyşehir'in 2023 Vizyonu Şekilleniyor

Beyşehir'in 2023 vizyonu şekillenmeye başladı.

Beyşehir Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen strateji geliştirme toplantısında konuşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir'in 2023 vizyonunu belirleme çerçevesinde orta ve uzun vadede ilçenin ''nerede görülmek istendiği'' sorusuna cevap arayacaklarını söyledi.

Başıbüyük, katılımcılardan projeler üretmelerini isteyerek, Beyşehir'in önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını vurguladı.

Yapımı devam eden yolların tamamlanmasıyla Beyşehir'in Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayan önemli bir köprü vazifesi göreceğini, silah sanayisinin de bölge için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başıbüyük, hazırlanacak raporların eylül ayı içerisinde il merkezine gönderileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından Beyşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü ve Stratejik Gelişim Raportörü Mutlu Korkmaz, yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgi aktardı. Korkmaz, şunları kaydetti:

''Üçüncü toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Mevlana Kalkınma Ajansı'ndan gelen uzman arkadaşlarımızla bilgilendirme ve sorun analizi tekniklerini gördük. 'Bölge planlama ve ilçe stratejik gelişim raporu nedir ve nasıl hazırlanır-' bunları öğrenerek, toplantılarımızı sonlandırmıştık. İlçemizin öne çıkan sorunları ve geliştirme çalışmaları ile ilgili anket çalışmaları düzenledik. İlçemizi ilgilendiren etkileyici kamu yatırımlarını belirledik ve tüm raporları birleştirerek toplantımızın faydalı olması için sunumunu hazırladık.''

Toplantıya, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ve bazı kurum amirleri, MEVKA yetkilileri, sivil toplum temsilcileri katıldı .
Kaynak: AA