Belediye Ekipleri Haşerelerle Mücadeleye Başladı

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bölgedeki haşerelerle mücadele çalışması başlattı.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalar özellikle haşerelerin üreme noktalarında yoğunlaştırıldı.

İlçeye bağlı 11 köyde denetleme yapılarak, mücadele çalışmalarına hız verildi.

-Öğrencilerden Doğal Yaşam Merkezi'ne ziyaret

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Arama Kurtarma Derneği'ne bağlı gönüllü öğrenci grupları, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, sokak hayvanları konusunda iş birliğini geliştirmek için ESOGÜ ile çalıştıklarını duyurdu.

Acil durumlarda hayvanların kurtarılmasını sağlamak için AKUT ile iş birliğine gittiklerini belirten Selek, ''Reks'' adlı arama kurtarma köpeğinin sağlık ihtiyaçlarının da Tepebaşı Belediyesi tarafından karşılandığını bildirdi.

-''Eskişehir'i Görsem'' kitabı tanıtıldı

Araştırmacı Yazar Ergün Veren'in inceleme ve araştırmalarının yer aldığı ''Eskişehir'i Görsem'' adlı sesli kitap, törenle tanıtıldı.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Görme Engelliler Dayanışma Derneği Eskişehir Şubesi'ndeki törene, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, GÖRSEM Genel Başkanı Remzi Korkut ve diğer davetliler katıldı.

Korkut, burada yaptığı konuşmada, kitabın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, eserin basımında kendilerine büyük destek sağlayan Sakallı'ya teşekkür etti.

Sakallı da belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ve her platformda destek sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA