Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanı'nı Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haftalık olağan görüşme kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti.

Gündemdeki konuların değerlendirildiği görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Başbakan Erdoğan, haftalık olağan görüşme kapsamında gündemdeki konuları da görüşmek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen kabul yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Başbakan Erdoğan-Orgeneral Özel görüşmesinde, Uludere olayının ve Uludere'deki istihbaratın ABD'nin verdiği yönündeki iddiaların masaya yatırıldığı tahmin ediliyor. Ayrıca görüşmede, Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonların da ele alınması beklenirken, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Özel'in ABD'ye yaptığı ziyaretin de gündeme geldiği tahmin ediliyor.

Orgenaral Özel'in ABD ziyaretinde ABD'deli muhataplarından terörle mücadele kapsamında predatör desteği istediği bu konunun da Başbakan Erdoğan'la gerçekleşen görüşmede ele alındığı tahmin ediliyor. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı'yla gerçekleştirdiği görüşmenin ardındansa Türkiye'de bulunan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul etmek için Başbakanlık Resmi Konutu'na gelmesi bekleniyor

Kaynak: İHA