Atıklardan Defile

Samsun’da Necatibey İlköğretim Okulu öğrencileri atıklardan kostüm yaparak defile düzenledi.

Atıklardan Defile
İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ve Necatibey İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa düzenledikleri “Benim Görüşüm Geri Dönüşüm” sloganıyla yaptıkları defile Gazi Caddesi üzerindeki Gazi Müzesi önünde gerçekleştirildi.

Okulun 3/D sınıfı öğretmeni Emine Şener’in koordinesinde yapılan defilede 34 öğrenci ve 3 öğretmen yer aldı. Etkinliğe İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye çalışanları, Okul Müdürü Kasım Uzunselvi, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Geri dönüşüme gidebilecek atık maddeleri kullanarak kostüm yapıp defile düzenleyen öğrenciler, izleyicilerden tam not aldı.

Okul Müdürü Kasım Uzunselvi yaptığı konuşmada, defileyi izlemeye gelenlere teşekkür etti

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, “Belediye olarak özellikle çöplerin ayrıştırılması ve geriye kazandırılması noktasında ‘Çöpünüz Altın Olacak Projesi’ni uyguluyoruz. Buradaki amacımız çöpe atılan atıkların yüzde 90’ın tekrar kazandırılmasını sağlamak. Gelişmiş ülkelere baktığımızda çöplerin yüzde 90’ı tekrar ekonomiye kazandırılıyor. İlkadım Belediyesi olarak günlük ortalama 350 ton çöp topluyoruz. İlçemizde topladığımız bu çöpleri çöp sahası içinde gömmeye çalışıyoruz. Yağan yağmurlarla yerin altına gömdüğümüz bu çöpler, yeraltı sularından bizim içtiğimiz sulara karışarak sağlığımızı bozuyor. Bir plastiğin doğadan 3 bin yıl kaybolmadığını biliyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızdan özellikle çöplerin ayrıştırılması ve ekonomiye geri kazandırılması noktasında çapa göstermelerini istiyoruz. Bu, milli ekonomimiz için de çok önemlidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, defileyi düzenleyen Necatibey İlköğretim Okulu 3/D sınıfı öğretmeni Emine Şener’e plaket verdi.

Daha sonra öğrenciler yaptıkları defile ile kağıt, plastik, kompozit, cam ve metal atıkların defalarca geri dönüştürülerek kullanılabileceğini, bu sayede dünyadaki kaynakların tükenmeyeceğini ve ülke ekonomisine büyük katkıların sağlanabileceğini izleyicilere anlattı .
Kaynak: İHA