46 Kişinin Yargılanmasına Devam Edildi

Elazığ Belediyesi'ndeki ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla ilgili, aralarında Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, birim müdürleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, söz konusu ihalelere giren şirketlerin yöneticileri sanıklar Suat ve Metin Öztürk katıldı.

Resmi bir toplantı için Ankara'da olduğu belirtilen Süleyman Selmanoğlu ise duruşmaya katılmadı.

Suat ve Metin Öztürk, kimlik tespitinin ardından, 8 ayrı ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla ilgili ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, savcılıkta verdikleri ifadelerin aynen geçerli olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, konuyla ilgili şikayetçileri dinledi. MHP'li belediye meclis üyeleri Fahri Çınar, Süleyman Türk, Reşit Eflatın, Mustafa Gülyağı, Akın Çurhal, bağımsız belediye meclis üyesi Sevim Demirbağ ve iş adamı Kenan Altungörk, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahteciliğe birebir şahit olmadıklarını ancak meclis toplantısında okunan denetim raporu sonrası şikayette bulunduklarını beyan etti.

Mahkeme heyeti, denetim raporunu hazırlayan meclis üyeleri Murat Ünal, Mehmet Tügen ve Ender Eser'in tanık olarak dinlenmesine, tanık olarak davet edilen ancak duruşmaya katılmayan İbrahim Çelik ve Selami Yaşa'nın zorla getirilmesine, Belediye Başkanı Selmanoğlu'nun da gelecek duruşmada ifadesinin alınmasına karar verdi. Duruşma, 17 Temmuz'a ertelendi .
Kaynak: AA