Üretici Süt Tanıtımında Sınır Tanımıyor

18 Mayıs tarihinde 30 bin kişinin aynı anda süt içme rekoru kırmaya hazırlandığı Burdur’da, tanıtım sınır tanımıyor.

Üretici Süt Tanıtımında Sınır Tanımıyor
Süt sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekilmek için Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın maskotu ise 2,5 ton ağırlığındaki dev inek heykeli olacak. Burdurlu tasarımcı Abdullah Korkut tarafından geçen hafta yapımına başlanan inek heykeli Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda halkla buluşacak.

Fuarın ev sahibi Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, heykeli Burdur’da damızlık sığır yetiştiricileri birliği olarak yaptırdıklarını ve 18-20 Mayıs tarihleri arasında Burdur’da Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarında sergileneceğini söyledi.

İnek maketinin hareketsiz bir demir yığını olmadığını ve içine kurulacak düzeneklerle süt ve soğuk ayran verebileceğini söyleyen Özcan “ 30 bin kişinin rekor denemesiyle süte dikkat çekmek istiyoruz. Sütün üretimden tüketime kadar insanlığa ne kadar yararlı bir besin maddesi olduğuna dikkati çekmek istiyoruz. Sütün üzerinden siyaset yapanlara söylüyoruz ki biz üreticiler insanlık için üretmeye devam edeceğiz“ dedi.

Heykelin mimarı tasarımcı Abdullah Korkut ise, bittiğinde 5 metre yükseklik ve 8 metre boyunda olacak inek heykeli için 1 ton 600 kilo demir kullanıldığını köpüklerle desteklendiğini ve dış yüzeyinin ince betonla kaplandığını söyledi.

Heykelin içine yerleştirilen düzenekle memelerinden süt ve soğuk ayran alınabileceğini hatırlatan Korkut, şöyle konuştu: “Bitmiş hali 2,5 ton olacak. Türkiye’de bugüne kadar bu büyüklükte inek heykeli yapılmadı. Dünyada sadece Avustralya’da olduğunu biliyoruz. Sekiz gündür yapımı için 6 kişi günde 16 saat çalışıyoruz. Daha önce 12 metre boyunda Türkiye’nin en büyük topograf kabartma Türkiye haritası yapmıştık.“
Kaynak: İHA