Siirt’te Halk Yürüyüşü

Siirt'te 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde halk yürüyüşü düzenlendi.

Siirt’te Halk Yürüyüşü
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüş başladı.

Atatürk anıtı önünde başlayan yürüyüş, Siirt Üniversitesi önünde bulunan alanda sona erdi. Halk yürüyüşüne; Siirt Valisi Musa Çolak, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bazı öğrencilerin dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri eşliğinde katıldığı yürüyüşe, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Halk yürüşü sırasında, Vali Musa Çolak, vatanda ve esnafa karanfil dağıttı

Yürüyüşün ardından Siirt Üniversitesi önünde devam eden programda Vali Musa Çolak, öğrenciler ve vatandaşlarla halay çekti. Program sonunda konuşan Vali Musa Çolak, ”Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin toplumla bütünleşmesi amacıyla, her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl da ilimizde, halk yürüyüşünü coşkulu bir şekilde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, Türk ulusunu aydınlığa kavuşturan ve cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktasıdır” dedi.

Kaynak: İHA